Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gametoernooi op obs De Casembroot

Gametoernooi op obs De Casembroot

SINT-ANNALAND - Groep 5, 6, 7 en 8 van obs De Casembroot in Sint-Annaland hebben hun vrijdagmiddag op een bijzondere manier ingevuld. Mars Game Events organiseerde voor hun een gametoernooi. 

De leerlingen mochten kiezen tussen drie games en speelden deze middag een toernooi met elkaar. De winnaars en de nummers twee en drie van elke game gingen naar huis met een beker. 

Het toernooi past goed in de doorgaande leerlijn Digitale Geletterdheid van de school. Binnen deze leerlijn leren de kinderen al vanaf groep 1 om te gaan met social media, programmeren en leren ze zelf ict-vaardigheden aan.

Ryan is zelf een enthousiaste gamer en is deze middag in zijn element. Hij speelt zelf fanatiek mee en moedigt zijn klasgenoten aan als hij niet aan de beurt is. Hij toont zich een goede verliezer als hij de winnaar als eerste feliciteert: “Echt goed gedaan en wat was het leuk!”.

“Niet iedereen gaat op dezelfde manier met gamen om”, vertelt directeur Janet Hakkeling. “Door zo’n game-middag kunnen we de sociale aspecten van gamen belichten en ervaren de leerlingen door te doen”.

Meer uit Tholen

Bestuurder uit Stavenisse zag te laat dat verkeer stilstond: 3 gewonden

BRUINISSE / STAVENISSE - Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt.

1 uur geleden
Jij op Tholen organiseert scootmobieltocht in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Tholenaren kunnen volgende week dinsdag meedoen met een scootmobiel in en rond Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Ook inwoners met een driewieler of duofiets mogen meedoen. De tocht is acht kilometer lang.

4 uur geleden
Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

21 uur geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

22 uur geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

1 dag geleden
Vanaf september krijgt Tholen haar eigen Repair Café

THOLEN - Een kapotte broodrooster, laptop of stofzuiger weggooien? Dat hoeft binnenkort op Tholen niet meer. Het eiland krijgt namelijk haar eigen Repair Café. Vanaf september wordt er gestart met reparaties in de grote zaal ‘de Klipper’ in Zorgcentrum Ten Anker. 

1 dag geleden
Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

1 dag geleden