Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gamer krijgt twee jaar cel en tbs voor ontucht met fans

Gamer krijgt twee jaar cel en tbs voor ontucht met fans

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige gamer uit Deventer heeft een celstraf van 24 maanden en tbs met voorwaarden gekregen voor ontucht met twee minderjarige fans. De man die een populair YouTube-kanaal had, is ook veroordeeld voor grooming en het bezit van een grote hoeveelheid kinderporno.

De man speelde live videospellen en had een paar duizend volgers. Tijdens gamesessies kon met hem worden gechat. Een 14-jarige jongen uit Roden liet hij seksuele handelingen verrichten en daar beeldopnames van maken. De foto's en video's werden naar hem opgestuurd. Ook een 11-jarige jongen uit Musselkanaal werd daartoe aangezet. Bij dit slachtoffer kwam het in september vorig jaar tevens tot een ontmoeting. Bij een tankstation pleegde de man ontucht met de jongen. Omdat het slachtoffer lang van huis bleef, schakelden zijn ouders de politie in. Via de laptop van hun zoon kwamen ze achter de afspraak. Op het lichaam van de jongen werd DNA van de gamer aangetroffen.

De rechter ziet bewijs in onder meer seksueel getinte chatgesprekken en de DNA-sporen. Uit een chatgesprek bleek dat de gamer het initiatief nam tot de afspraak met de 11-jarige jongen.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van dertig maanden. De man is verminderd toerekeningsvatbaar. Volgens deskundigen kampt hij met meerdere stoornissen, waaronder autisme en pedofilie. De kans op herhaling is groot. Een langdurige behandeling en begeleiding is daarom noodzakelijk, aldus de rechter. Een voorwaarde bij de tbs-behandeling is reclasseringstoezicht.

Meer uit Binnenland

Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

37 minuten geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

1 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

3 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden
Veel interesse voor veiling roemrucht openluchtbordeel op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Voor de veiling van het openluchtbordeel Campo Alegre op Curaçao, aanstaande dinsdag, is "internationale belangstelling". Dat zegt de organisatie van de veiling. Wie er concreet belangstelling heeft, is niet duidelijk. Het 'vrolijke kamp', zoals de vertaling uit het Spaans luidt, sloot in 2020 bij het begin van de coronapandemie haar deuren.

6 uur geleden
Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij brand in loods Rijnsburg

RIJNSBURG (ANP) - Op het terrein van een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg die zondag in brand stond, is vermoedelijk asbest gevonden. Dat meldt de brandweer. Eerder liet de brandweer weten dat een deel van een naastgelegen camping zou worden ontruimd, maar dat gebeurt toch niet. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

7 uur geleden