Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

MIDDELBURG -  Galerie T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehouder Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek ligt vanaf 2 december ter inzage in de galerie. Via de website is een digitale versie van het boek gratis te downloaden.

In 1996 startte Galerie-T in de kelder aan de Turfkaai in Middelburg. De naam Galerie-T kwam voort uit ideeën over toegepaste- en vrije kunst. Doordat steeds meer kunstenaars betrokken raakten bij de galerie, ging de energie uiteindelijk uit naar het inrichten van nieuwe exposities. In 1997 werd de galerie doorgebroken naar de parterre aan de Turfkaai en ontstond de voorloper van de huidige Kunst- en cultuurroute, ‘Zo’n dag in Middelburg vanaf de Kaaien’. In 2000 kwam via de beeldentuin een doorbraak naar de Vismarkt. Met in 2007 de laatste uitbreiding, waarbij het nabij gelegen pand aan de Vismarkt aan de galerie werd toegevoegd en de huidige opzet van de galerie tot stand kwam.

Ontstaan jubileumidee
Moeder en dochter Hector wilden graag mooie dingen doen in het jubileumjaar. Een boek hoorde daar ook bij: “we wilden aandacht voor het 25-jarig bestaan en daarbij nadruk leggen op wat we als galerie belangrijk vinden. In al die jaren was het contact met de vele klanten vaak bijzonder of speciaal. Immers een kunstaankoop doe je meestal niet zomaar. Om deze reden hebben we een idee bedacht waarbij we zowel de kunst als de verhalen achter de aanschaf in beeld konden brengen.De persoonlijke insteek van het jubileumproject is ook de manier waarop de galerie er wil zijn voor alle bezoekers. We vinden het belangrijk om laagdrempelig te zijn en kunst voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. We hebben kunstliefhebbers die in de afgelopen 25 jaar een aanschaf hebben gedaan in de galerie gevraagd om een foto van hun kunstobject op z’n plek te fotograferen en over hun betekenis te vertellen. Daar komt ook de titel van het jubileumboek vandaan. Tot onze blijdschap hebben heel veel mensen gehoor gegeven aan onze oproep en hebben velen meegewerkt, door het inzenden van hun verhaal en foto’s. Inzendingen kwamen niet alleen van echte Zeeuwen, ze kwamen ook uit Duitsland, België en Portugal. Zo zijn we in staat geweest om vele persoonlijke verhalen te bundelen en een mooi overzicht van 25 jaar Galerie-T te kunnen presenteren. Zelfs het eerst verkochte schilderij van de galerie hangt al 25 jaar prachtig op z’n plek en is te zien in het jubileumboek. Het is een schilderij van Juul Kortekaas. Het jubileumboek laat zien wat kunstenaars met hun kunst oproepen bij mensen en welke rol de galerie speelt bij de aanschaf van kunst, vertelt door kunstliefhebbers zelf.

Meer informatie
Vanaf 2 december ligt het jubileumboek “Kunst op z’n plek” ter inzage in de galerie. Daar zal het ook ter inzage blijven liggen. Iedereen mag komen kijken. Het jubileumboek is ook gratis te downloaden via de website. Op 1e en 2e kerstdag is de galerie gesloten, maar tussen kerst en nieuwjaar juist dagelijks open tussen 13.00 en 16.00 uur. Normaal gesproken is de galerie open op donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de galerie via: Kunst op z’n plek - Galerie T. Vanaf 2 december is in Galerie T voor het eerst een expositie en performance van kunstenaar Danielle Davidson te zien. De rode draad in haar werk is vaak: Het zoeken van ruimte. Het ontdekken van ruimtes en mogelijkheden. Helderheid zoeken en ruimte creëren. Spelen om te vinden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers

MIDDELBURG - Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers om meer verbinding te creëren in de buurt. Leuke vacatures in onder andere keuken en bediening bij sociaal buurtrestaurant in Middelburg.

23 uur geleden
KNRM Zeeland rapporteert in 2021 in totaal 279 reddingsacties

De 6 Zeeuwse reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijken wederom terug op een jaar met in totaal 279 reddingacties. Vergeleken met 2020, toen werden er 293 acties uitgevoerd, verliep het afgelopen jaar iets rustiger. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op en bij het water. 

1 dag geleden
Kees werd 90 en speelt al 75 jaar bij OKK

WESTKAPELLE – Kees Pouwelse werd gisteren negentig jaar en speelt nog elke week trouw bij Brassband OKK. Rond 17.00 uur gistermiddag is hij thuis verrast met een serenade. Volgende maand is hij vijfenzeventig jaar lid van OKK.

1 dag geleden
Sluiting dreigt voor Voedselbank Walcheren

MIDDELBURG – Voedselbank Walcheren moet mogelijk stoppen. Het huidige pand op het Siloplein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg is in een zeer slechte staat en voor een nieuwe, duurdere ruimte is geen geld. De nijpende situatie staat binnenkort op de agenda van de drie gemeenteraden op Walcheren, maar voorzitter Emmy de Kraker heeft er een hard hoofd in.

2 dagen geleden
Burgemeester Rob van der Zwaag kondigt vertrek uit Veere aan

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag heeft aan de gemeenteraad van Veere te kennen gegeven het ambt van burgemeester neer te gaan leggen. De organisatie, het college en de gemeenteraad zijn via een persoonlijke brief op de hoogte gebracht. 

2 dagen geleden
Veel hulpverleners bij ongeluk A58 ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Op de A58 is vanavond tussen Lewedorp en Arnemuiden een ongeluk gebeurd. Diverse hulpdiensten zijn opgeroepen.

3 dagen geleden
Paul Moens kandidaat wethouder voor SGP Middelburg

MIDDELBURG - Paul Moens, eerder door de SGP-leden gekozen als lijsttrekker, is kandidaat wethouder voor de SGP in Middelburg. De zittende wethouder Chris Dekker stopt na deze periode. Paul Moens heeft inmiddels 12 jaar ervaring als raadslid en wil zich graag inzetten voor het welzijn van alle Middelburgers.

3 dagen geleden