Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

MIDDELBURG -  Galerie T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehouder Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek ligt vanaf 2 december ter inzage in de galerie. Via de website is een digitale versie van het boek gratis te downloaden.

In 1996 startte Galerie-T in de kelder aan de Turfkaai in Middelburg. De naam Galerie-T kwam voort uit ideeën over toegepaste- en vrije kunst. Doordat steeds meer kunstenaars betrokken raakten bij de galerie, ging de energie uiteindelijk uit naar het inrichten van nieuwe exposities. In 1997 werd de galerie doorgebroken naar de parterre aan de Turfkaai en ontstond de voorloper van de huidige Kunst- en cultuurroute, ‘Zo’n dag in Middelburg vanaf de Kaaien’. In 2000 kwam via de beeldentuin een doorbraak naar de Vismarkt. Met in 2007 de laatste uitbreiding, waarbij het nabij gelegen pand aan de Vismarkt aan de galerie werd toegevoegd en de huidige opzet van de galerie tot stand kwam.

Ontstaan jubileumidee
Moeder en dochter Hector wilden graag mooie dingen doen in het jubileumjaar. Een boek hoorde daar ook bij: “we wilden aandacht voor het 25-jarig bestaan en daarbij nadruk leggen op wat we als galerie belangrijk vinden. In al die jaren was het contact met de vele klanten vaak bijzonder of speciaal. Immers een kunstaankoop doe je meestal niet zomaar. Om deze reden hebben we een idee bedacht waarbij we zowel de kunst als de verhalen achter de aanschaf in beeld konden brengen.De persoonlijke insteek van het jubileumproject is ook de manier waarop de galerie er wil zijn voor alle bezoekers. We vinden het belangrijk om laagdrempelig te zijn en kunst voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. We hebben kunstliefhebbers die in de afgelopen 25 jaar een aanschaf hebben gedaan in de galerie gevraagd om een foto van hun kunstobject op z’n plek te fotograferen en over hun betekenis te vertellen. Daar komt ook de titel van het jubileumboek vandaan. Tot onze blijdschap hebben heel veel mensen gehoor gegeven aan onze oproep en hebben velen meegewerkt, door het inzenden van hun verhaal en foto’s. Inzendingen kwamen niet alleen van echte Zeeuwen, ze kwamen ook uit Duitsland, België en Portugal. Zo zijn we in staat geweest om vele persoonlijke verhalen te bundelen en een mooi overzicht van 25 jaar Galerie-T te kunnen presenteren. Zelfs het eerst verkochte schilderij van de galerie hangt al 25 jaar prachtig op z’n plek en is te zien in het jubileumboek. Het is een schilderij van Juul Kortekaas. Het jubileumboek laat zien wat kunstenaars met hun kunst oproepen bij mensen en welke rol de galerie speelt bij de aanschaf van kunst, vertelt door kunstliefhebbers zelf.

Meer informatie
Vanaf 2 december ligt het jubileumboek “Kunst op z’n plek” ter inzage in de galerie. Daar zal het ook ter inzage blijven liggen. Iedereen mag komen kijken. Het jubileumboek is ook gratis te downloaden via de website. Op 1e en 2e kerstdag is de galerie gesloten, maar tussen kerst en nieuwjaar juist dagelijks open tussen 13.00 en 16.00 uur. Normaal gesproken is de galerie open op donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de galerie via: Kunst op z’n plek - Galerie T. Vanaf 2 december is in Galerie T voor het eerst een expositie en performance van kunstenaar Danielle Davidson te zien. De rode draad in haar werk is vaak: Het zoeken van ruimte. Het ontdekken van ruimtes en mogelijkheden. Helderheid zoeken en ruimte creëren. Spelen om te vinden.

Meer uit Middelburg

Expositie Fotoclub de Draadontspanner bij Rechtbank Middelburg

MIDDELBURG - Leden van Fotoclub de Draadontspanner exposeren tot eind mei 2024 in Rechtbank Middelburg aan de Kousteensedijk. 

4 uur geleden
Bonaire.com: een nieuw toeristisch platform met Zeeuwse software

MIDDELBURG - De ervaren tech-ondernemer Robin Weesie heeft samen met Glenn Doeze het initiatief genomen om een toeristisch platform voor Bonaire te ontwikkelen. Een platform waar (potentiële) bezoekers niet alleen inspiratie en informatie kunnen vinden over het Caribisch eiland, maar waar ook direct geboekt kan worden. Na een zorgvuldige zoektocht is besloten om het platform te ontwikkelen op de software van Localbooker.

8 uur geleden
Nieuw leven voor de concertvleugel van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Dromen van een volle zaal, een concertvleugel en je eigen composities spelen. Dat is de droom van ieder kind, jongeren maar ook volwassenen die ooit de eerste toon aansloegen op een piano. Deze dromen kan je vanaf nu waarmaken in de Zeeuwse Concertzaal. Vanaf 8 april biedt de Concertzaal namelijk de mogelijkheid om regelmatig de Steinway concertvleugel te bespelen.

8 uur geleden
Scalda bekroond met zes Gouden Schoolkantine Schalen

MIDDELBURG - Scalda heeft voor al haar locaties de Gouden Schoolkantine Schaal 2023-2024 van het Voedingscentrum ontvangen. Het behalen van de gouden status is het resultaat van intensieve inspanningen van Scalda om haar kantine gezonder te maken. Met minstens 80% van het assortiment bestaande uit gezonde opties zoals broodjes, fruit en andere voedzame producten, en de voortdurende beschikbaarheid van drinkwater, wordt het voor studenten gemakkelijker gemaakt om gezonde keuzes te maken. 

9 uur geleden
Aanhangwagen kantelt bij Schroebrug Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is woensdag aan het einde van de middag een aanhangwagen van een tractor gekanteld. Dit zorgde voor de nodige verkeershinder.Het ongeluk gebeurde toen de tractorbestuurder vanaf het Groene Woud richting de spoorwegovergang reed. Net voor het oprijden van de brug ging het mis. Door onbekende oorzaak belandde de aanhanger die achter de tractor was gekoppeld op zijn linker zijkant. De tractor zelf bleef gelukkig overeind. Vanwege het ongeluk moest direct één rijstrook worden afgesloten. Later moesten ook het fietspad over de brug en de rijbaan richting A58 worden dichtgezet. Handhavers en politieagenten probeerden het verkeer in goede banen te leiden maar desondanks ontstonden flinke files, met als gevolg dat auto's omkeerden kozen voor een oversteek via de Stationsbrug, terwijl dat niet is toegestaan.Met behulp van een kraan is de aanhangwagen rond 16.50 uur weer overeind gezet. Tien minuten later kon de tractor weer verder rijden.

9 uur geleden
Nostalgische telefooncel even terug in Middelburg

GOES - De Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC) brengt vanaf donderdag de nostalgische telefooncel tijdelijk terug in het straatbeeld van Zeeland. Dat doet de organisatie onder meer in Goes.

22 uur geleden
Het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024

DISHOEK - Het 75-jarig bestaan van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie) / NATO (North Atlantic Treaty Organization, opgericht in april 1949), is voor Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog een aanleiding om in het weekend van 20-21 april 2024 zoveel mogelijk objecten en musea, welke gerelateerd zijn aan de Koude Oorlog open te stellen voor het publiek. Het evenement is onderdeel van het landelijke evenement 'het Weekend van het Verdedigingserfgoed 2024'.

1 dag geleden