Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Galerie Hannelore Meijaard weer open met werk van Fred Quaak

Galerie Hannelore Meijaard weer open met werk van Fred Quaak

VLISSINGEN - Ze was eigenlijk al jaren geleden gestopt met haar galerie aan de Hendrikstraat, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Uit onvrede met het cultuurbeleid in Vlissingen heeft Hannelore Meijaard de deuren van haar Galerie Hannelore Meijaard weer geopend. “De cultuur zit in mij en je krijgt het er niet uit.”

Momenteel is in de huisgalerie werk te zien van de Middelburgse schilder Fred Quaak. “Ik ontmoette Fred Quaak en hij liet me zijn werk zien. En ik dacht meteen, dat werk wil ik brengen. Maar we hebben geen locatie meer in Vlissingen dus ik exposeer het in mijn eigen huis. Ik lever een stukje van mijn huiskamer in en daar stel ik het werk tentoon. Ik doe dit voor de kunst en de kunstenaars,” legt Meijaard uit. 

Divers
Een deel van de woonkamer van haar huisgalerie aan de Hendrikstraat heeft plaats gemaakt voor de schilderijen van Quaak. “Dit is al de tweede expositie van hem. Zijn werk is heel erg divers en ik heb er ook al het een en ander van verkocht. Er is ook belangstelling vanuit België en er hangt al een werk van Quaak in Assenede.” Naast het werk van Quaak is er nog van alles te zien bij Galerie Hannelore Meijaard. Werken van onder meer Hans Verhagen en Roger Raveel bijvoorbeeld.

Beknibbeld
“Ik doe dit omdat er niets meer is voor de kunsten in Vlissingen. In Vlissingen is echt een gebrek aan kunst. De vraag is er wel. Ik krijg zelfs bezoekers uit Goes en Kloetinge, ik vind het wel geweldig hoor. En ook hele leuke reacties: “Hannelore, je gaat toch wel door?’, zeggen de mensen dan. Ook mensen uit de buurt komen geregeld kijken wat ik heb hangen. Kunst is belangrijk. Je moet je aan kunst kunnen ergeren en er tegelijkertijd de schoonheid van inzien. En het mag ook best gewaagd zijn. Het is heel droevig dat er niets meer is voor kunstenaars in Vlissingen. En waar moeten die kunstenaars van Kipvis straks naar toe als ze hun pand kwijt zijn? Er is gewoon helemaal niks meer, daar wordt allemaal op beknibbeld in Vlissingen.” Galerie Hannelore Meijaard is gevestigd aan de Hendrikstraat 8 en geopend of afspraak via 0118 - 416933.

Meer uit Vlissingen

Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

14 uur geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

3 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

3 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

4 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

5 dagen geleden