Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

G7-landen blijven achter bij afgesproken klimaatdoelstellingen

G7-landen blijven achter bij afgesproken klimaatdoelstellingen

PARIJS (ANP/RTR) - De G7-landen blijven achter bij de in Parijs gemaakte klimaatafspraken. Dat melden het Carbon Disclosure Project (CDP) en managementadviesbureau Oliver Wyman op basis van eigen onderzoek.

In 2015 kwamen landen in Parijs overeen om de uitstoot van broeikasgassen zodanig te verminderen dat de opwarming van de aarde in elk geval beperkt blijft tot 2 graden. Het doel is de opwarming zelfs onder de 1,5 graad te houden, omdat dit volgens wetenschappers de ergste effecten van opwarming zou voorkomen.

Maar in werkelijkheid ligt de uitstoot in de G7-landen, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japen en de Verenigde Staten, op een niveau waarop we zouden uitkomen op 2,7 graden opwarming, stellen de onderzoekers. "Het is voor geen enkel land, laat staan ​​voor 's werelds meest geavanceerde economieën, acceptabel om industrieën te hebben die zo weinig collectieve ambitie tonen", verklaarde Laurent Babikian van CDP.

Temperatuurstijging tot 3,1 graden

De uitstoot van bedrijven in de VS en Canada is zelfs dermate hoog dat die kan leiden tot een temperatuurstijging van 2,8 tot 3,1 graden. De studie wijst uit dat dit "grotendeels het gevolg is van bedrijven die helemaal geen doelen stellen, in plaats van gebrekkige". Uit het onderzoek blijkt verder dat Duitsland, Italië en Nederland de meest ambitieuze doelstellingen hebben voor het verlagen van de emissies, met een pad naar 2,2 graden. Frankrijk zit op 2,3 graden en het Verenigd Koninkrijk op 2,6 graden.

Volgend jaar komen bijna tweehonderd landen bijeen op de klimaattop in Egypte, na wat voor velen een zomer is geweest met droogte, hittegolven en andere klimaatgerelateerde extremen.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

6 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

6 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

7 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

8 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

9 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

10 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

10 uur geleden