Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frustratie over versoepelingen: ‘Naar een sekswerker mag wel, met je gezin op een rondvaartboot niet’

Frustratie over versoepelingen: ‘Naar een sekswerker mag wel, met je gezin op een rondvaartboot niet’

SINT-ANNALAND - Coby Hoogstad van Frisia Rondvaarten in Sint-Annaland heeft geen goed woord over voor de keuzes op het gebied van de versoepelingen qua corona-maatregelen. Vanaf woensdag gaan de zogenoemde doorstroomlocaties buiten zoals pretparken en dierentuinen weer open. Rondvaarten zijn echter nog steeds verboden. “Naar een sekswerker mag wel, met je gezin op een rondvaartboot niet. Ik vind het te gek voor woorden”, aldus Hoogstad die de keuze aanvecht bij de overheid. 

Ze keek naar eigen zeggen met een positief gevoel naar de persconferentie. “De buitenlocaties mochten vanaf 19 mei hoogstwaarschijnlijk weer open. Een hoera stemming! Na zeven maanden gesloten mogen we open”, zo vat ze samen. 

Veilig

“Wat is er meer buiten dan een bovendek van een rondvaartboot op de Oosterschelde met altijd wind. Meer ventilatie kun je je niet indenken”, zegt ze. “Tot onze grote verbijstering staat er op echter de website van Rijksoverheid.nl dat rondvaartboten niet mogen varen. Wat kan er nu mis zijn aan gezin voor gezin inschepen, een vaste tafel geven, een vaartocht over de Oosterschelde, waar op 10 kilometer afstand geen mensen te bekennen zijn, en gezin voor gezin uitschepen? Dit lijkt me toch veiliger dan een pretpark, dierentuin, een bezoek aan de sekswerkers of een rondje door het Vondelpark of stil zitten in een openlucht theater.”

Overleg

Daar denkt de overheid echter anders over en dat steekt Coby. Ze weigert zich neer te leggen bij dit besluit en heeft dinsdagochtend overleg met de branche in de hoop vanaf woensdag weer rondvaarten te mogen verzorgen. 

Meer uit Tholen

Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

8 uur geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

11 uur geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

1 dag geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

1 dag geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

2 dagen geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 dagen geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

2 dagen geleden