Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

In het afgelopen jaar ontving het Fruitteeltmuseum 1600 bezoekers, dat is 300 meer dan vorig jaar, maar 2400 minder dan 2019. “We hebben in de tijd dat we open konden in de afgelopen twee jaar bijna geen schoolklassen kunnen ontvangen en geen cursussen kunnen geven”, vertelt Ad van Liere, penningmeester van het museum. ‘’Daardoor hebben we veel inkomsten gemist, dat gelukkig deels is gecompenseerd door de coronasteun.’’ De expositie over het bedrijf Van Der Have trok wel veel mensen. “Zo hebben we toch een mooi jaar gehad ten opzichte van vorig jaar”, zegt administratief medewerker Nel Koopman. Vooral voor de vijftig vrijwilligers van het museum waren het onzekere tijden. “Veel vrijwilligers die iets betekenen in dit museum, konden dat niet meer doen. Natuurlijk moest de tuin onderhouden worden, maar voor een groot deel van de vrijwilligers was er niets te doen. Dat was soms best lastig”, vertelt Koopman. Op 6 december 2021 vierde het museum haar 25e verjaardag. 2022 staat daarom in het teken van dit jubileum. “Binnenkort luiden we het jaar in met een winterwandeling en er komt in de loop van het jaar onder andere een nieuwe wisselexpositie.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

1 dag geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

1 dag geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

2 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

3 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

3 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

3 dagen geleden
Scooterbestuurder gewond na botsing met fietser Kruiningen aan de Stationsweg

KRUININGEN -  Een scooterbestuurder is vannacht gewond geraakt bij een ongeval op het snor/fietspad aan de Stationsweg bij Kruiningen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

5 dagen geleden