Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fruitteeltmuseum opent vernieuwde tuin

Fruitteeltmuseum opent vernieuwde tuin

KAPELLE - Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland opent woensdag (24 juni) de vernieuwde tuin van het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Er is een nieuwe rondwandeling en kinderspeelplaats aangelegd en er zijn 2 kassen bijgekomen.

Het museum vertelt over de geschiedenis van de (regionale) fruitteelt. 'Het biedt de bezoekers binnen, in de expositieruimte, en buiten, in de tuin, veel beleving', laat het museum weten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld vanuit de oude veilingbankjes zelf bieden met de virtuele veilingmeester. 

Rondwandeling

De tuin rondom het museum is toegankelijk voor mindervaliden en telt meer dan 170 fruitrassen. De nieuwe rondwandeling leidt nu door de ‘Beroepstuin’ (boomgaard), ‘Burgertuin’ (siertuin) en ‘Enthof’ (vermeerdering van fruitbomen). Twee nieuwe kassen zorgen voor beschutting en informatieborden geven toelichting bij wat er te zien valt. 

Subsidies

Het tuinproject is mogelijk gemaakt door subsidie uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, subsidies van de gemeenten Kapelle en Borsele, bijdragen van het VSB fonds, de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en de inzet van vele vrijwilligers.

Door de coronamaatregelen viert het museum de opening woensdag in kleine kring. 'Een groot feest voor alle relaties, vrienden en vrijwilligers volgt later, als dat weer veilig mogelijk is.'

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

2 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

3 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

3 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

3 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

4 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

5 dagen geleden