Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

Naast Froukje is de Belgische electrorockband Goose een blikvanger op de zaterdag. Lowlands-sensatie Prins S. en de Geit, troll’n’bass-voorloper Natte Visstick en zanger en youtuber Blanks, die dit jaar bij een groot publiek bekend werd vanwege zijn optredens in tv-hit ‘De beste zangers’, staan op zaterdag ook op de planken. Artiesten die op 27 mei eveneens naar Ovezande afreizen zijn Bob uit Zuid, Dik en Gezellig en Boer Bennie, die dat waarschijnlijk doet op zijn geelgroene John Deere 6320-tractor. 

Lokale held dj Arno zet het festival op vrijdag op zijn kop. Hij staat dan in de O?lles Loco. Het is voor het eerst dat deze feesttent ook op vrijdag open is. 

Klomppop

Klomppop is een van de bekendste festivals van Zeeland. De eerste twee dagen staan in het teken van muziek, op zondag wordt Klomppop uitgebreid met een festivalmarkt en veel straattheater. Ook keert The Plays To Be terug. Dit is een groot plein met spel- en jongerenactiviteiten. 

De organisatie van het festivalweekend maakt de komende maanden nog meer namen bekend. Liefhebbers kunnen nu al Early Bird-tickets bestellen via de website van Klomppop

Froukje

Froukje brak in de coronacrisis door en katapulteerde zich met ‘Ik wil dansen’ direct naar de top van de Nederlandse pop. De hype die ontstond maakte ze met ep’s ‘Licht en Donker’ en ‘Uitzinnig’ waar. Een overwinningsronde op Lowlands, Pinkpop en Best Kept Secret volgde. Haar liveband maakt haar nummers schurender, elektronischer, rockender en intiemer als de ruimte er is. Haar debuutalbum moet in 2023 uitkomen, maar op Klomppop gaan we ongetwijfeld dansen met deze rijzende ster.

Goose

Electrorockband Goose is al bijna twee decennia een garantie voor een dampende dansvloer, ongeëvenaarde euforie en anthems voor de nachtbrakers. Als winnaar van de legendarische Humo Rock Rally bewees de band zich met ravende albums waarna ze echt doorbrak met ‘Synrise’. 

Prins S. en de Geit

Op de laatste Lowlands was de X-Ray drie keer te klein voor Prins S. en de Geit. Debuutsingle ‘Kinderboerderij (Keiblij)’ was genoeg om hun allereerste tour stijf uit te verkopen. Op Klomppop gaat de vloer twee keer ondersteboven. 

Natte Visstick

De troll’n’bass van Natte Visstick slingert de Klomppopbezoekers terug naar de hoogtijden van de hardcore, maar brengt ze weer net zo snel terug naar deze tijden van memes, trolls en internethumor. Hoewel de songtitels een grote grap lijken, moet je je niet vergissen: Natte Visstick is één van de hardste producers die het land rijk is. 

Blanks

Blanks’ debuutalbum ´Nothing lasts forever and that´s ok´ kenmerkt zich door zijn fluweelzachte stem, soepele beats en melancholische sound. Het is een cocktail van pop met een flinke dot power. Miljoenen streams gingen je voor, maar op Klomppop ga je ongetwijfeld mee in het avontuur van de sympathieke zanger.

Bob uit Zuid

Over Bob uit Zuid zeggen ze dat het de beste ontdekking is in het hiphoplandschap sinds Fresku. Hij heeft niet enkel de grooves, flow en spitsvondigheid in zijn teksten, maar is bovendien supergrappig. Bob is een sympathieke gozer met het hart op de tong en twee vingers in zijn neus. Pure goede vibes uit Amsterdam. 

Boer Bennie

Als Boer Bennie zijn koeien niet aan het onderhouden is, laat hij iedereen in de feesttent loeien van plezier. De King Kong van het platteland kan naast harken ook høken en piratenknallers op je afvuren met de kracht van een John Deere. 

Dik en Gezellig

Feestteam Dik en Gezellig geeft ook acte de presence op Klomppop. Dit après ski-gezelschap zorgt waarschijnlijk voor een file in de O?lles Loco-tent met een 600 meter lange polonaise. 

DJ Arno

Après ski-dj Arno heeft overal en nergens gedraaid in de Zak van Zuid-Beveland en heeft in 2023 één missie: Klomppop ondersteboven draaien. Hij voelt precies aan wanneer hij de tent kan laten jodelen en langlaufen. Hij krijgt de bezoekers sneller aan het dansen dan dat ze een kruidenbittertje achterover kunnen slaan. 

Meer uit Beveland

Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

30 minuten geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

14 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

20 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

21 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

21 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

23 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

23 uur geleden