Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fred Schonis zoekt een foto van zijn Middelburgse opa

Fred Schonis zoekt een foto van zijn Middelburgse opa

MIDDELBURG - Fred Schonis is op zoek naar een foto van zijn opa Waltherus Schonis, die op 5 april april 1924 in Middelburg is overleden. “Ik ben hier al vijftig jaar mee bezig, maar weet niet hoe mijn opa eruit heeft gezien”, zegt de in Arnhem woonachtige Schonis.

Fred Schonis is zelf 77 jaar. “Ik ben de jongste van het gezin. Verder leeft er niemand meer van de familie van mijn vaders kant. Ik heb de stamboom van de familie Schonis uitgezocht tot op drie eeuwen jaar terug en weet dus veel. Ik heb ook één kleine afbeelding van mijn oma, maar jammer genoeg niet van hem.”

Schonis’ opa kwam in 1857 in Loon op Zand ter wereld. Hij trouwde met Johanna Maria van Riel, die in Waalwijk werd geboren. In die plaats gingen ze na hun huwelijk samenwonen.

Knechten

Hij had in de stad in Noord-Brabant daar een leerlooierij. “Hij had er een klein fabriekje bij met een paar knechten. Een van die knechten zou een bord hebben gestolen van hun buurman. Toen de veldwachter kwam om hem te arresteren heeft mijn opa dat voorkomen. Daar heeft hij nog acht dagen voor in de bajes gezeten. Het schijnt een kleurrijk figuur te zijn geweest”

Beeld

Rond 1900 ging het echtpaar naar Middelburg. Waltherus Schonis kwam uit een grote familie. Veel van zijn nazaten zijn op Walcheren blijven hangen. “Ik wil graag een beeld hebben van mijn grootvader. Er moet toch iemand zijn die nog iets heeft liggen in een fotokistje waar hij op is te zien? Hij is vast en zeker een keer op een huwelijk van een familielid geweest waar foto's zijn gemaakt.”

Contact

Mensen die een afbeelding hebben van Waltherus Schonis kunnen contact opnemen met de Arnhemmer via de mail [email protected] of het telefoonnummer 06-42067014. “Alles is welkom.”

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

9 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden