Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse minister wil meer handelsbeperkingen China naast auto's

Franse minister wil meer handelsbeperkingen China naast auto's

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie moet ook maatregelen nemen om de Chinese overcapaciteit in andere industrieën aan te pakken. Dat zegt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, nadat het Europese blok woensdag bekend had gemaakt de importheffingen op elektrische voertuigen uit China flink te verhogen.

De Europese Commissie wil vanaf 4 juli extra importheffingen invoeren, omdat China oneerlijke concurrentie zou bedrijven door eigen fabrikanten te subsidiëren. Auto's van fabrikanten als BYD en SAIC kunnen daardoor flink duurder worden. "Als Europa zijn tanden niet laat zien op handelsgebied, gaan we uiteindelijk denken dat de Europese markt één groot winkelcentrum is", zei Le Maire donderdag op de Franse radiozender Sud Radio.

"Het is een eerste besluit waarvan ik hoop dat het door anderen wordt gevolgd, met name op het gebied van zonnepanelen en andere Chinese overcapaciteit", voegt hij daaraan toe. Frankrijk steunt al langer hoge heffingen op Chinese elektrische auto's, ondanks de terughoudendheid van andere landen om de handelsspanningen op te voeren.

Handelsoorlogen

De Duitse transportminister Volker Wissing zei woensdag nog dat de Europese Unie in een handelsoorlog verwikkeld dreigt te raken. Duitse autofabrikanten hadden zich eerder ook uitgesproken tegen de hoge heffingen omdat China een heel belangrijke afzetmarkt is en Beijing met strafmaatregelen tegen Europese auto's kan komen.

Volgens de Duitse minister moeten Europese auto's goedkoper worden door meer concurrentie, open markten en veel betere bedrijfsomstandigheden in de EU en niet door handelsoorlogen en het afschermen van markten. Het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) uitte ook kritiek op de stappen van de EU.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

2 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

2 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

4 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

5 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

5 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

10 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

12 uur geleden