Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franse branchegenoot Adyen raakt miljarden beurswaarde kwijt

Franse branchegenoot Adyen raakt miljarden beurswaarde kwijt

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse betaalbedrijf Worldline raakte woensdag miljarden aan beurswaarde kwijt. De aandelen van de branchegenoot van het Nederlandse Adyen kelderden met een recorddaling van 57 procent op de beurs in Parijs. Het bedrijf zag daarmee ruim 3 miljard euro aan marktwaarde verdampen. De koersval volgde op een omzetwaarschuwing van de onderneming.

Worldline verlaagde bij de publicatie van de kwartaalcijfers de verwachting voor de omzetgroei voor dit jaar. Het bedrijf voorziet nu voor het hele jaar een omzetgroei van 6 procent tot 7 procent. Eerder werd uitgegaan van een omzetgroei tussen de 8 procent en 10 procent.

Volgens topman Gilles Grapinet zijn de macro-economische omstandigheden in de tweede jaarhelft verslechterd, na de solide start van het jaar. Het bedrijf stelt daarbij vast dat consumenten zijn begonnen hun uitgavenpatroon aan te passen, wat een impact heeft op de groei en winstgevendheid. Het bedrijf wees daarbij vooral op een vertraging op de Duitse markt.

De koersval van Worldline volgt op de forse daling die sectorgenoot Adyen in augustus liet zien. De Nederlandse betalingsverwerker raakte toen in een dag bijna 19 miljard euro aan beurswaarde kwijt na teleurstellende halfjaarcijfers. Adyen zakte woensdag 9 procent op de Amsterdamse beurs en de Italiaanse branchegenoot Nexi verloor bijna 14 procent in Milaan.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

8 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

12 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

14 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

15 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden