Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frans Pieters uit Heinkenszand brengt zijn vierde boek uit

Frans Pieters uit Heinkenszand brengt zijn vierde boek uit

HEINKENSZAND – Frans Pieters uit Heinkenszand heeft, onder zijn pseudoniem Peter Frantz, zijn vierde boek uitgebracht. Het boek 'Roots' is een spannende roman over rijksambtenaar Thomas van Rijckevorsel, die op zoek gaat naar antwoorden op vragen over zijn afkomst. Hiervoor schreef Pieters een kantoorroman, thriller en psychologische roman. Zijn boeken zijn verkrijgbaar via www.kelbo.nl.

Frans begon na zijn pensionering met schrijven en verwezenlijkte daarmee een droom. “Ik ben niet handig, dus toen ik met pensioen ging lag klussen niet voor de hand. Op school was ik altijd al goed in het schrijven van opstellen en nadat ik mijn eerste boek 'Het complex' had geschreven had ik de smaak te pakken”." Frans heeft 44 jaar gewerkt in de bankensector en de wereld van de sociale zekerheid. “De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in zowel de private als publieke sector heb ik verwerkt in dit boek. Het begon eigenlijk als een probeersel, als een soort naweeën van mijn werkend leven, maar het beviel zo goed dat twee jaar later mijn tweede boek 'Dodelijk toeval' uitkwam."

Zoutelande

Het Zeeuwse landschap vormt in al zijn boeken het decor. Zo ontmoet een meisje in 'Dodelijk toeval' in Zoutelande een Duitse jongen die een nazaat is van een oude familie die een belangrijke rol gespeeld heeft in de Tweede Wereldoorlog. “Ik zoek voor elk verhaal een achtergrondlocatie. Omdat ik zelf in Zeeuws-Vlaanderen geboren ben, weet ik veel van Zeeland, dus ligt het voor de hand dat ik kies voor een Zeeuwse setting. Ik heb er bewust voor gekozen elke keer een andere regio te pakken. Mijn vierde boek speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen. Ik heb al veel reacties gekregen van mensen die zich herkennen in de sfeer van het boek. 'Roots' eindigt met het Zeeuws-Vlaamse volkslied. Het is ook een beetje een lofzang op die streek." Het succes van de boeken van Frans blijft niet beperkt tot Zeeland. Zijn derde boek 'De duivel als metgezel', over een jongen die behept is met een dwangstoornis, werd opgemerkt door iemand in Duitsland. Het wordt op de volksuniversiteit gebruikt voor de studie Nederlands. Ook voor 'Roots' is belangstelling. "Het is ook in het Duits vertaald."

Zakelijk

Hij heeft al ideeën voor een vijfde boek. “Het volgende boek zal zich afspelen in een zakelijke omgeving, zodat ik nog één keer kan putten uit mijn werkervaring. Daarna houd ik daarmee op, maar ik heb nog genoeg andere ideeën voor daaropvolgende boeken."

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

7 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

8 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

9 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

9 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

12 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

14 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden