Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frans Naereboutprijs pas in lente uitgereikt

Frans Naereboutprijs pas in lente uitgereikt

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen stelt de uitreiking van de Frans Naereboutprijs uit van december naar dit voorjaar. Ze hoopt dat er dan meer ruimte is voor een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligersprijs. 

De coronamaatregelen maken een feestelijke uitreiking op vrijdag 11 december onmogelijk. De gemeente hoopt dat er in de lente meer mogelijkheden zijn om de winnaars in het zonnetje zetten. Wie de winnaars zijn, blijft tot die tijd geheim, laat de gemeente weten. 

Voorbeeldfunctie

Met de Frans Naereboutprijs zet Vlissingen om de twee jaar een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende wijze actief was voor de Vlissingse samenleving. De onderscheiding is vernoemd naar Frans Naerebout, de Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) die in de achttiende eeuw faam als mensenredder verwierf. Met gevaar voor eigen leven wist hij vele schipbreukelingen van de dood te redden. Vlissingen heeft haar vrijwilligersprijs naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en de voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden