Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Frank van Ieperen is benieuwd naar veelzijdig Amerika

Frank van Ieperen is benieuwd naar veelzijdig Amerika

OOST-SOUBURG - Door zijn spierziekte Duchenne kost een vakantie voor Frank van Ieperen (37) uit Oost-Souburg flink wat extra dan een 'normale' trip. Voor de meerkosten, à 24.000 euro, is hij een crowdfundingactie begonnen. Omdat hij ook lotgenoten wil helpen hun dromen te verwezenlijken, is hij voorzitter van de in december opgerichte stichting Dromen voor Duchenne.

"Naar Amerika wil ik al vijftien jaar heel graag", vertelt Van Ieperen. "Ik ben benieuwd hoe de mensen daar zijn en wat me het meeste aantrekt is de veelzijdigheid van het land. We willen graag megasteden als Los Angeles en Las Vegas bezoeken, maar ook de Grand Canyon. Daar zijn we misschien wel bijna alleen. Die afwisseling lijkt me mooi."

Toegankelijk

Daarnaast wil hij graag meemaken of de Verenigde Staten zo toegankelijk zijn als hij altijd hoort. "Ze zeggen bijvoorbeeld dat het openbaar vervoer goed geregeld is voor mensen met een rolstoel en gebouwen heel toegankelijk zijn." Van Ieperen is ook rolstoelgebonden en afhankelijk van beademingsapparatuur. Hij lijdt al sinds zijn geboorte aan de progressieve, ongeneeslijke ziekte Duchenne spierdystrofie, waarbij de spierkracht steeds verder afneemt. De Souburger heeft in zijn handen nog enige kracht en kan zijn rolstoel, computer en robotarm bedienen. 

Ondanks zijn ziekte is Van Ieperen een positivo. Hij blijft zichzelf doelen stellen en helpt graag anderen, via vrijwilligerswerk en de stichting. Binnenkort hoopt het bestuur de eerste wens van een ander persoon met Duchenne in vervulling te laten gaan.

Uitdaging

Van Ieperen laat zich niet zo gauw uit het veld slaan en dat is mooi meegenomen voor zijn Amerika-reis. Onder meer de lange vlucht in een gewone vliegtuigstoel en het vervoeren van alle (reserve) spullen, zoals een tillift, beademingsapparatuur en rolstoelonderdelen, is een 'uitdaging', zoals het hij zelf noemt. "Het reisbureau heeft bijvoorbeeld veel tijd nodig om hotels te vinden met kamers waar mijn tillift dicht bij het bed kan komen. Ik heb een tillift nodig om vanuit mijn rolstoel in bed te komen, maar vaak is de ruimte onder bedden dicht gemaakt, om minder te hoeven schoonmaken." Het is een flink project, maar met een goede voorbereiding en dankzij de hulp van de meereizende zorgverleners Saskia en Sterre en vriend en fotograaf/filmmaker Dennis komt het allemaal goed, verwacht Van Ieperen. En iets meer dan de helft van de benodigde 24.000 euro is al ingezameld. "Ik hoop dat we in september op reis kunnen. Volgend jaar kan het misschien niet meer."

Meer informatie

Meer informatie over de stichting, reis en doneren is te vinden op www.dromenvoorduchenne.nl en www.reisvanmijnleven.nl. 

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

3 minuten geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

3 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden