Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Franca Treur en Iris Hond komen naar Oostkerk

Franca Treur en Iris Hond komen naar Oostkerk

MIDDELBURG - De Oostkerk heeft dit weekend opnieuw twee bijzondere activiteiten op de agenda staan.

Donderdag komt Franca Treur naar het monument in Middelburg. De schrijver van bestseller ‘Dorsvloer vol confetti’ gaat er in gesprek met vijf jonge gelovigen. Het gesprek begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Einaudi

Zaterdag klinkt er weer muziek van Einaudi in de Oostkerk. Pianiste Iris Hond speelt de muziek van de populaire Italiaanse componist, die bij een groot publiek bekend werd door zijn muziek in de film ‘Les Intouchables’. “Als ik zijn muziek speel tijdens mijn tournees voel ik dat mijn publiek en ik beiden in trance raken. Dat is zo’n waanzinnig gevoel”, zegt Hond.

Het concert begint om 20.30 uur. De toegang is twintig euro. Kaarten zijn te koop via de website www.zeelandtheaters.nl.

Meer uit Middelburg

Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

13 uur geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

22 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

22 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

1 dag geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

1 dag geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

1 dag geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden