Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FOTO’S: Vluchtelingen vinden nu al hun weg én een veilig thuis in Smerdiek

FOTO’S: Vluchtelingen vinden nu al hun weg én een veilig thuis in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een groep van zestig vluchtelingen uit Oekraïne is inmiddels aangekomen in Sint-Maartensdijk. Zij worden opgevangen in voormalig hotel het Raedthuys op initiatief van Arjan van Dijke. 

Een groep particuliere initiatiefnemers, onder leiding van de heer Arjan van Dijke en stichting Metadidomi, hebben de opvang geregeld. “De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte en hoopt en vertrouwt erop dat deze groep in onze gemeente een stukje rust mag vinden na alles wat zij in de afgelopen weken heeft meegemaakt. Laten we er samen voor zorgen dat deze mensen een fijne en veilige tijd bij ons krijgen”, zo zei hij eerder al.

Een grote bus reed Sint-Maartensdijk in. Vol volwassenen en kinderen op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Het gaat om vrienden en kennissen van Van Dijke vanwege zijn jarenlang contacten in Oekraïne, zijn beide zoons zijn ook met een vrouw uit Oekraïne getrouwd. Een zoon woont daar nog, maar moest naar Polen vluchten toen er bommen nabij zijn huis vielen. De broer van Arjan haalde de groep op bij de Poolse grens en na een lage reis van dertig uur arriveerden de vluchtelingen in Smerdiek.

Van Dijke kon het namelijk niet over zijn hart verkrijgen zijn kennissenkring daar aan hun lot over te laten en besloot alles op alles te zetten om hen te helpen en een veilige plek te bieden. Van Dijke is eigenaar van voormalig hotel het Raedthuys. Hij liet de kamers inrichten om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich snel thuis zouden voelen. Vlakbij hun dorp werd een volledige woonwijk opgeblazen. “Onvoorstelbaar dat dit gebeurt”, zegt Van Dijke. “Ik kon niet anders dan ze hierheen halen. Ze waren dolblij en kunnen hier tot rust komen”, zegt hij.

De groep bestaat nu uit zestig mensen, maar Arjan blijft zich inzetten. “Al worden het er nog veel meer, we gaan het regelen. Ook hebben we een hulpgoederenontvangst opgericht. De vluchtelingen die gisteren arriveerden, zetten zich nu tomeloos in om de hulpgoederen te sorteren, op te slaan en te distribueren. We zetten de schouders eronder en ik hoop dat nog veel meer mensen dat zullen doen.”   

Wil je jezelf ook inzetten voor Oekraïne, dat kan via https://bit.ly/34eovVs.

Meer uit Tholen

Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

58 minuten geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

21 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden