Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

[foto’s] Omwonenden krijgen rondleiding in tijdelijke noodopvang Eben-Haëzerschool

[foto’s] Omwonenden krijgen rondleiding in tijdelijke noodopvang Eben-Haëzerschool

THOLEN - Omwonenden van het oude schoolgebouw van de Eben Haëzerschool hebben gisteren een rondleiding gekregen. In het pand komt vanaf 1 december een noodopvang voor vluchtelingen. 

Van 1 december 2022 tot 1 maart 2023 vangt gemeente Tholen maximaal 50 asielzoekers op. Het gaat om een tijdelijke crisisnoodopvang in het oude schoolgebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen. Hiermee helpt de gemeente het COA.

De oude Eben Haëzerschool wordt geschikt gemaakt voor het verblijf van de asielzoekers voor drie maanden. Zo moeten er ruimtes worden ingericht met bedden waar de asielzoekers kunnen slapen, komt er een ruimte met tafels en stoelen en krijgt de opvang een speelhoek voor kinderen.

De opvang wordt, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. De kosten van de opvang worden betaald door de Rijksoverheid. In het schoolgebouw kunnen in totaal 50 asielzoekers opgevangen worden.

Meer uit Tholen

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

8 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

11 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

13 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

15 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

18 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden