Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Foto’s en verhalen gezocht voor expositie over Lex Maes

Foto’s en verhalen gezocht voor expositie over Lex Maes

VLISSINGEN - In 2022 is het twintig jaar geleden dat Lex Maes overleed. Zijn werk als straatartiest liet een onuitwisbare indruk achter in Vlissingen en raakte de harten van heel veel mensen. Het is daarom de hoogste tijd dat hij dit jaar in de spotlight wordt gezet bij Festival Onderstroom.

Lex Maes was een échte straatartiest. Hij speelde net zo makkelijk een eenmansfanfare als verschillende typetjes zoals de ‘verlegen vrijgezel’ of de ‘ober’. Zijn ‘man met baby’ wordt door velen als een hoogtepunt gezien. Wat Maes zo goed maakte als straatartiest is dat hij feilloos zijn publiek aanvoelde en dat hij ontzettend veel lef had. Hij ging met iedereen de interactie aan en wist heel goed door gebakken lucht heen te prikken. Voor je het wist, stond je voor paal. En dan moest je er nog zelf om lachen ook! Hij maakte puur straattheater waar je vol verwondering en vaak ook met grote bulderlach naar kon kijken.

Tijdens Festival Onderstroom willen de Cultuurwerf Lex Maes eren in de omgeving waar hij zich als artiest bij uitstek thuis voelde: in de winkelstraten in het centrum van Vlissingen. Daar organiseert de Cultuurwerf in samenwerking met ondernemers in de binnenstad en de Vlissingse Ondernemers Centrale een tentoonstelling met foto’s van en herinneringen aan Lex Maes in de etalages. De tentoonstelling is van 7 tot en met 31 juli te zien.

Voor deze tentoonstelling is de Cultuurwerf op zoek naar zoveel mogelijk foto’s, beeldmateriaal, verhalen en herinneringen van Lex Maes. Aangezien hij straatartiest was voor het digitale tijdperk is de verwachting dat de meeste foto’s in print zullen zijn. De expositie wordt echter wel digitaal dus wie een foto beschikbaar heeft wordt verzorgt deze zelf te digitaliseren. De fotobestanden en verhalen kunnen worden ingezonden op: [email protected].

Meer uit Vlissingen

Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

1 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

3 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

14 uur geleden
Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

1 dag geleden
Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

2 dagen geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

2 dagen geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

2 dagen geleden