Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Foto’s en verhalen gezocht voor expositie over Lex Maes

Foto’s en verhalen gezocht voor expositie over Lex Maes

VLISSINGEN - In 2022 is het twintig jaar geleden dat Lex Maes overleed. Zijn werk als straatartiest liet een onuitwisbare indruk achter in Vlissingen en raakte de harten van heel veel mensen. Het is daarom de hoogste tijd dat hij dit jaar in de spotlight wordt gezet bij Festival Onderstroom.

Lex Maes was een échte straatartiest. Hij speelde net zo makkelijk een eenmansfanfare als verschillende typetjes zoals de ‘verlegen vrijgezel’ of de ‘ober’. Zijn ‘man met baby’ wordt door velen als een hoogtepunt gezien. Wat Maes zo goed maakte als straatartiest is dat hij feilloos zijn publiek aanvoelde en dat hij ontzettend veel lef had. Hij ging met iedereen de interactie aan en wist heel goed door gebakken lucht heen te prikken. Voor je het wist, stond je voor paal. En dan moest je er nog zelf om lachen ook! Hij maakte puur straattheater waar je vol verwondering en vaak ook met grote bulderlach naar kon kijken.

Tijdens Festival Onderstroom willen de Cultuurwerf Lex Maes eren in de omgeving waar hij zich als artiest bij uitstek thuis voelde: in de winkelstraten in het centrum van Vlissingen. Daar organiseert de Cultuurwerf in samenwerking met ondernemers in de binnenstad en de Vlissingse Ondernemers Centrale een tentoonstelling met foto’s van en herinneringen aan Lex Maes in de etalages. De tentoonstelling is van 7 tot en met 31 juli te zien.

Voor deze tentoonstelling is de Cultuurwerf op zoek naar zoveel mogelijk foto’s, beeldmateriaal, verhalen en herinneringen van Lex Maes. Aangezien hij straatartiest was voor het digitale tijdperk is de verwachting dat de meeste foto’s in print zullen zijn. De expositie wordt echter wel digitaal dus wie een foto beschikbaar heeft wordt verzorgt deze zelf te digitaliseren. De fotobestanden en verhalen kunnen worden ingezonden op: [email protected]

Meer uit Vlissingen

Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

5 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden
Jongens mishandelen Middelburger in Vlissingen, getuigen gezocht

VLISSINGEN - Twee jongens hebben maandag rond 13.30 uur een 62-jarige man uit Middelburg mishandeld. Dit gebeurde op de kruising  van het Baskensburgplein met de Adriaen van Ostadelaan in Vlissingen. De politie hield al een 16-jarige Vlissinger aan, maar is nog op zoek naar een tweede verdachte. Ze vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden. 

4 dagen geleden