Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fotogroep Goes exposeert in Heinkenszand

Fotogroep Goes exposeert in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Fotogroep Goes exposeert tot begin december werk van haar leden in woonwinkel Binnen Uit in Heinkenszand. 

De tentoonstelling is zaterdag geopend door Wim Bakker, voorzitter van de Culturele Raad Goes. De expositie bestaat uit 27 panelen van evenzoveel clubleden, soms met een grote foto, maar de meesten met een serie samenhangende foto’s. Aan de expositie is geen thema verbonden. Een uit eigen leden bestaande jury heeft de foto’s beoordeeld. De prijswinnaars zijn Arjan van Lomwel (eerste prijs), Marjoke Sinke (tweede prijs) en John van de Woestijne (derde prijs). Voor bezoekers liggen juryrapporten ter inzage. Ook gastheer Binnen Uit heeft drie prijzen toegekend; aan Harm Simons, Betty Vonk en Wim van den Berge. 

Fotogroep Goes is een vereniging van vrijetijdsfotografen uit Goes en omgeving. De ongeveer 40 leden zijn fotohobbyisten die actief met hun hobby bezig zijn, individueel en in clubverband. ‘Leren van elkaar’ staat voorop. Eens per twee weken is er een clubavond in het Heer Hendrikhuis te ’s-Heer Hendrikskinderen, met fotobesprekingen, doe-avonden en gastsprekers. Andere activiteiten zijn fototochten, deelname aan fotowedstrijden en tentoonstellingen. Alles wordt vastgelegd in een jaarboek. Meer informatie is te vinden op fotogroepgoes.nl.

Meer uit Beveland

Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

7 minuten geleden
Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

17 minuten geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

22 uur geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden
Jongen (15) uit Goes aangehouden voor wapenbezit

GOES - Surveillerende agenten in Goes zagen zaterdagavond 3 december rond 21.00 uur een groepje van zes jongens wegrennen op de Markt. Enkele seconden daarna ontplofte een stuk zwaar vuurwerk.

2 dagen geleden