Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fotogroep Goes exposeert in Heinkenszand

Fotogroep Goes exposeert in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Fotogroep Goes exposeert tot begin december werk van haar leden in woonwinkel Binnen Uit in Heinkenszand. 

De tentoonstelling is zaterdag geopend door Wim Bakker, voorzitter van de Culturele Raad Goes. De expositie bestaat uit 27 panelen van evenzoveel clubleden, soms met een grote foto, maar de meesten met een serie samenhangende foto’s. Aan de expositie is geen thema verbonden. Een uit eigen leden bestaande jury heeft de foto’s beoordeeld. De prijswinnaars zijn Arjan van Lomwel (eerste prijs), Marjoke Sinke (tweede prijs) en John van de Woestijne (derde prijs). Voor bezoekers liggen juryrapporten ter inzage. Ook gastheer Binnen Uit heeft drie prijzen toegekend; aan Harm Simons, Betty Vonk en Wim van den Berge. 

Fotogroep Goes is een vereniging van vrijetijdsfotografen uit Goes en omgeving. De ongeveer 40 leden zijn fotohobbyisten die actief met hun hobby bezig zijn, individueel en in clubverband. ‘Leren van elkaar’ staat voorop. Eens per twee weken is er een clubavond in het Heer Hendrikhuis te ’s-Heer Hendrikskinderen, met fotobesprekingen, doe-avonden en gastsprekers. Andere activiteiten zijn fototochten, deelname aan fotowedstrijden en tentoonstellingen. Alles wordt vastgelegd in een jaarboek. Meer informatie is te vinden op fotogroepgoes.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

ARNEMUIDEN - Een belangrijk onderdeel van de Mallardmars zaterdag is de herdenking van de Slag om de Schelde bij de Sloedam vanaf 10.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar, kan er zaterdagmorgen wel weer publiek bij de sobere, maar plechtige herdenking aanwezig zijn. 

3 uur geleden
Ondernemerscolumn: ‘Het Zeeuwse licht’

Pas, in een vergeeld fotoboek, zag ik een foto van een ventje met een matrozenpetje; zo’n witte met een blauw bolletje wol erbovenop. Dat ventje was, sorry, ben ik. En dat kind in mij houd ik met mijn volle verstand en al mijn gevoel in leven; kan en wil ’m niet missen.Terug naar de foto nu: een vakantiekiekje uit Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het zal rond 1966 geweest zijn. Wij - het gezin van Dijk - woonden in Den Haag. Later nog diverse vakanties in Zeeland gevierd en alle herinneringen zijn goed en levend.Nog weer verder in de tijd toog ik graag naar het Zeeuwse om hier te surfen en als accountmanager hoorde Zeeland tot mijn rayon. Elke vier weken reisde ik af naar Zeeland en bij voorkeur op vrijdag: Dan had ik vrijdagochtend direct al het gevoel dat het weekeind begonnen was. Het was in de tijd dat je nog met de pont naar Zeeuws-Vlaanderen ging. Heen via Kruiningen, terug via Breskens. Ik keek zelden op een landkaart (pre-navigatie-tijdperk), reed van kerktoren naar kerktoren en dan kwam het wel goed. Heerlijk!Weer later verhuisden wij als jong gezinnetje naar Goes waar ik met mijn compagnon Ignace Wigman ons bedrijf opstartte in hartje Kloetinge.Tussen nu en de tijd dat ik dat matrozenpetje droeg, is er veel gebeurd. Daaraan denk ik en kijkend naar die foto vraag ik mij af wat aan Zeeland mij toch het meeste trekt. Niet veel later ben ik eruit: Het is het licht. Het licht en de ruimte die het licht hier krijgt om ‘te shinen’, zoals dat anno 2021 heet. Nergens in Nederland zie je dat op eenzelfde schaal terug en het betovert me met regelmaat. Op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen, aan de Zeeuws-Vlaamse kust en in de polders hier in Zuid-Beveland is het met regelmaat raak: Hoe het licht door en langs de wolken schijnt, het landschap kleurt en de sfeer bepaalt; het kan mij simpelweg gelukkig maken.

14 uur geleden
Mystery Tour in Goes

GOES - Op vrijdagavond 5 november houdt toneelvereniging Heer Hendrik uit ‘s-Heer Hendrikskinderen voor de vierde keer de Mystery Tour door de binnenstad van Goes.

19 uur geleden
Lutherse muziek in Goes en Kapelle

GOES/KAPELLE – De rijke kerkmuzikale Lutherse traditie krijgt een podium tijdens vier projectweekenden op Noord- en Zuid-Beveland.

20 uur geleden
Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

1 dag geleden
EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

1 dag geleden
Studenten showen ouderen ‘t Gasthuis bruidsmode

GOES - Bewoners van woonzorgcentrum ‘t Gasthuis in Goes genoten vorige week van een bruidsmodeshow.

1 dag geleden