Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

[fotoalbum] Drukbezochte watersportdag ondanks druilerig weer

[fotoalbum] Drukbezochte watersportdag ondanks druilerig weer

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen zaterdag verzamelden tientallen kinderen zich op het Havenplateau in Sint Philipsland. Daar ging namelijk de Watersportdag van WSV De Slikleggers weer van start. 

WVS de Slikleggers organiseert sinds een aantal jaar de watersportdag op het eiland. Tijdens deze dag kunnen tientallen kinderen, in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar, kennis maken met verschillende watersportactiviteiten. Zo konden de kinderen afgelopen zaterdag meedoen aan de waterestafette, konden zij matras varen, suppen en kanoën. Ook was de brandweer aanwezig om kinderen meer te leren over water. Verder was er een spectaculaire helikopter demonstratie.

Het was nog even spannend of de watersportdag door zou gaan, vanwege de weersvoorspellingen. Eindelijk werd woensdagavond de knoop doorgehakt om het event toch door te laten gaan. De organisatie trof verschillende maatregelen om te voorkomen dat het evenement ‘in het water zou vallen’. 

WVS de Slikleggers
WSV de Slikleggers is een vereniging in Sint Philipsland die is opgericht in 2007 en zich inzet om watersport voor het dorp te bevorderen en voor iedereen toegankelijk te houden of te maken.

“Dit doen wij door de ligplaatsen aan de zuiddijk te waarborgen en te beheren”, aldus WVS De Slikleggers. “Verder proberen wij ieder jaar een watersportdag te organiseren voor de jeugd en bij voldoende interesse een zeilcursus te organiseren. Ook vertegenwoordigen wij de wensen en belangen van onze leden bij de gemeente of andere overheidsinstanties zodat de leefbaarheid rondom het water toeneemt. De afgelopen jaren zijn de volgende dingen gerealiseerd: Ligplaatsen aan de zuiddijk, nieuwe trailerhelling, looppad/boulevard langs de zuiddijk en tussen de hoeken, looppad op de strekdam en ligplaatsen achter het havenplateau voor het winter seizoen.”

Meer uit Tholen

'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 uur geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

17 uur geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

20 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer gesloten vanwege grote hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - De burgemeester van Tholen heeft vandaag een woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Oud-Vossemeer gesloten. Bij de woning werd begin april een grote hennepkwekerij ontdekt met maar liefst 141 planten.

2 dagen geleden
Profvoetballer Bart over zijn liefde voor Tholen: 'Voelt nog steeds als thuis' [INTERVIEW]

THOLEN - Bart Nieuwkoop voetbalt na een Vlaams avontuur weer op Nederlandse bodem. De 28-jarige rechtsback uit Tholen maakte dit seizoen een terugkeer naar zijn oude liefde Feyenoord. "Ik zal niet snel weer Rotterdam verlaten. Maar mocht ik opnieuw verhuizen, dan is dat naar Tholen."

2 dagen geleden