Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forum voor Democratie pleit voor goede openbaar vervoer-regeling naar nieuwe locatie Bravis

Forum voor Democratie pleit voor goede openbaar vervoer-regeling naar nieuwe locatie Bravis

THOLEN - De Statenleden Maikel de Bekker en Stijn Roeles van Forum voor Democratie (FvD) zijn van mening dat de provincie Noord-Brabant op korte termijn aan de slag moet met het maken van plannen voor een goede openbaar vervoer-regeling richting de nieuwe locatie Bulkenaar van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. 

Zij stellen dit in een brief aan het College van Gedeputeerden Staten. "Op dit moment is het openbaar vervoer in het westen van de provincie al niet optimaal geregeld en met de bekendmaking van de nieuwe locatie van het Bravis ziekenhuis maken inwoners zich dan ook terecht zorgen over hoe het nieuwe ziekenhuis in de toekomst per openbaar vervoer te bereiken is voor patiënten, bezoekers en werknemers", aldus De Bekker en Roeles.

FvD had eigenlijk verwacht dat tegelijk met de keuze voor Bulkenaar er eerst een openbaar vervoer visie bekend gemaakt zou worden. "Dat lijkt ons heel normaal wanneer je een keuze laat vallen op een bepaalde locatie en ook om de locatiekeuze te kunnen rechtvaardigen." Nu valt het verzorgingsgebied van het Bravis ziekenhuis gedeeltelijk samen met de provincie Zeeland en dan met name het eiland Tholen en de gemeente Reimerswaal. FVD is dan ook van mening dat een goede afstemming gemaakt moet worden met de provincie Zeeland over het 'grens' overschrijdend openbaar vervoer.

Meer uit Tholen

Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

21 uur geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

2 dagen geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

2 dagen geleden