Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fort Ellewoutsdijk weer één van de decors tijdens Zeeland Nazomerfestival

Fort Ellewoutsdijk weer één van de decors tijdens Zeeland Nazomerfestival

ELLEWOUTSDIJK - Opnieuw is Fort Ellewoutsdijk een locatie voor het Zeeland Nazomerfestival.

Het vormt het decor van ‘Winterreise’, een stuk onder regie van Niek Kortekaas. Het was de hit van het festival in 2018. De recensies waren lovend en reacties van het publiek enthousiast. Het waren redenen voor Theaterproductiehuis Zeelandia om het opnieuw op het programma te zetten. Zangeres Els Mondelaers en actrices Mieke De Groote en Simone Milsdochter schitteren in het stuk over de waanzin van oorlog. De Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman maakt live schilderijen van verf, klei, kalk en takken.

Tom Lanoye 

Het toneelstuk ‘Wie is Bang’ is te zien in de stadsschouwburg in Middelburg. Het is een coproductie met NTGent. De tekst is geschreven door de beroemde auteur Tom Lanoye. Het verhaal gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en het vak. Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen zijn de acteurs.

Machinefabriek

De derde en laatste locatie is de Machinefabriek in Vlissingen. Daar wordt De Vallei opgevoerd. Het muziektheaterstuk is een coproductie met Muziektheater Transparant. Dit stuk gaat over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening.

Abdijplein

De negentiende editie van het ZNF vindt plaats van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 7 september. Naast het locatietheater is er veel muziek en dans op het festivalhart: het Abdijplein in Middelburg. Het programma daarvoor wordt op een later moment bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.theaterzeelandia.nl.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

13 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

13 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden