Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fort Ellewoutsdijk weer één van de decors tijdens Zeeland Nazomerfestival

Fort Ellewoutsdijk weer één van de decors tijdens Zeeland Nazomerfestival

ELLEWOUTSDIJK - Opnieuw is Fort Ellewoutsdijk een locatie voor het Zeeland Nazomerfestival.

Het vormt het decor van ‘Winterreise’, een stuk onder regie van Niek Kortekaas. Het was de hit van het festival in 2018. De recensies waren lovend en reacties van het publiek enthousiast. Het waren redenen voor Theaterproductiehuis Zeelandia om het opnieuw op het programma te zetten. Zangeres Els Mondelaers en actrices Mieke De Groote en Simone Milsdochter schitteren in het stuk over de waanzin van oorlog. De Middelburgse kunstenaar Piet Dieleman maakt live schilderijen van verf, klei, kalk en takken.

Tom Lanoye 

Het toneelstuk ‘Wie is Bang’ is te zien in de stadsschouwburg in Middelburg. Het is een coproductie met NTGent. De tekst is geschreven door de beroemde auteur Tom Lanoye. Het verhaal gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en het vak. Els Dottermans, Han Kerckhoffs, Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen zijn de acteurs.

Machinefabriek

De derde en laatste locatie is de Machinefabriek in Vlissingen. Daar wordt De Vallei opgevoerd. Het muziektheaterstuk is een coproductie met Muziektheater Transparant. Dit stuk gaat over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening.

Abdijplein

De negentiende editie van het ZNF vindt plaats van dinsdag 27 augustus tot en met zaterdag 7 september. Naast het locatietheater is er veel muziek en dans op het festivalhart: het Abdijplein in Middelburg. Het programma daarvoor wordt op een later moment bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.theaterzeelandia.nl.

Meer uit Beveland

Inval in woning Kortgene na meerdere onwelwordingen

KORTGENE - Agenten in kogelwerende vesten hebben woensdagavond een woning aan de Willem Alexanderstraat in Kortgene afgezet. Het arrestatieteam van de politie is uiteindelijk de woning binnen gevallen. 

22 uur geleden
Oosterscheldeloop verplaatst naar Kattendijke

GOES - De bekende Oosterscheldeloop is verplaatst naar Kattendijke. Het dorp aan de Oosterschelde wordt het epicentrum van het jaarlijkse evenement. De loop staat zaterdag 1 april (geen grap) op de agenda.

23 uur geleden
De Goese Maan breidt padel uit

GOES - Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan breidt uit van twee naar vier padelbanen. De twee nieuwe banen komen op de plek van de laatste gravelbaan. Voor tennis blijven er vijf all weather kunstgrasbanen.  

1 dag geleden
Zeeland telt recordaantal toeristen in 2022

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geregistreerde overnachtingen in Zeeland in 2022 uitkwam op bijna 12 miljoen. Een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Nooit eerder vonden in Zeeland zoveel toeristische overnachtingen plaats. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers voor Zeeland nader geanalyseerd.

1 dag geleden
Waterschap bouwt nieuw gemaal De Poel

‘s-HEER ABTSKERKE - In ’s-Heer Abtskerke wordt gestart met de bouw van het nieuwe gemaal De Poel. Aan de ’s-Heer Abtskerksezandweg, naast het spoor van de stoomtrein, wordt het bestaande gemaal vervangen door een nieuw gemaal.

1 dag geleden
Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

1 dag geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

1 dag geleden