Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Forse financiële steun voor bedrijven moet faillissementen en ontslagen voorkomen

Forse financiële steun voor bedrijven moet faillissementen en ontslagen voorkomen

THOLEN - Bedrijven die door de coronacrisis 20 procent of meer omzetverlies hebben, krijgen maximaal 90 procent van het bedrag dat ze aan lonen uitbetalen vergoed door de overheid. Dat maakte minister Koolmees dinsdagochtend tijdens een persconferentie bekend. De maatregelen moeten er voor zorgen dat de werkgelegenheid zoveel mogelijk behouden wordt. 

Alle bedrijven die kunnen aantonen dat twintig procent of meer omzetverlies in de maanden maart, april en mei hebben, kunnen beroep doen op deze noodmaatregel. Bedrijven die helemaal geen omzet meer hebben krijgen negentig procent van de totale loonkosten uitbetaald. 

Het UWV gaat deze loonsteun uitkeren. Naar alle verwachting opent het loket op 6 april voor alle aanvragen. "De laatste testen lopen nu", liet Fred Paling van het UWV tijdens de persconferentie weten. "We vragen ondernemers nog enig extra geduld te hebben." Ondernemers kunnen vier weken na de aanvraag de eerste tegemoetkoming verwachten. 

Om de loonsom te bepalen, gebruikt het UWV gegevens uit de loonaangifte bij de Belastingdienst. Hier komt voor alle bedrijven dezelfde opslag van 30 procent bovenop voor werkgeverslasten zoals de opbouw van het vakantiegeld, pensioen en de werkgeverspremies. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor veelverdieners. Alleen salarissen tot 9538 euro worden gecompenseerd.

Oproep

De minister deed een oproep aan bedrijven om alleen een beroep te doen op de regeling wanneer dat écht nodig is. "Achteraf zal gecontroleerd worden of bedrijven zich aan de regels gehouden hebben", liet hij weten. Ook riep Koolmees consumenten op om zaken zoals de muziekschool, sportschool en huishouding door te blijven betalen. "We moeten de economie proberen draaiende te houden."

Meer uit Tholen

Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

3 uur geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

6 uur geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

9 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

1 dag geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

1 dag geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

2 dagen geleden