Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fors hoger bod op Luxaflex-producent Hunter Douglas

Fors hoger bod op Luxaflex-producent Hunter Douglas

ROTTERDAM (ANP) - Topman en president-commissaris Ralph Sonnenberg van raambekleder Hunter Douglas heeft flink meer geld over voor het in handen krijgen van alle aandelen van zijn bedrijf, vooral bekend van Luxaflex. Sonneberg verhoogde het eerdere bod van 64 euro per aandeel naar 82 euro, zo werd in een beknopte verklaring gemeld.

De nieuwe biedprijs betekent een premie van bijna 61 procent ten opzichte van de koers van het aandeel op 11 december vorig jaar. Toen werd bekend dat Sonneberg een bod wilde doen op de stukken die hij nog niet in bezit heeft. De prijs van 64 euro per aandeel werd pas maanden later bekend. Zijn investeringsmaatschappij Bergson Beheer heeft al 83 procent van de stukken in handen.

Het is niet voor het eerst dat Sonneberg probeert om minderheidsaandeelhouders uit te kopen. Beleggersvereniging VEB uitte eerder kritiek op het te lage bod van Bergson. Volgens de beleggersvereniging werd er met het bod van 64 euro per aandeel geen rekening gehouden met toekomstige groei. Ook zou onvoldoende zijn uitgelegd waarom Hunter Douglas van de beurs gehaald moet worden.

Gebrek aan transparantie

De VEB uitte eerder ook al kritiek op het gebrek aan transparantie bij het bedrijf. De beleggersvereniging vindt allerminst dat Hunter Douglas een slecht geleide onderneming is. "Maar het management zal weinig tucht van de markt voelen. Belang bij een hoge waardering is er eigenlijk niet; Hunter Douglas heeft in al die jaren op de beurs nimmer voor een wezenlijk bedrag aandelen uitgegeven", aldus de VEB.

Ondertussen is het volgens de beleggersvereniging niet bepaald een geheim dat de "mediaschuwe" Sonnenberg weinig op heeft met pottenkijkers. "De statutaire hoofdzetel van Hunter Douglas is op Curaçao gevestigd, waardoor het de Nederlandse regels omtrent deugdelijk bestuur aan de laars kan lappen."

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

7 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

9 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

10 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

11 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

12 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

13 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

14 uur geleden