Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fons Naterop zal zich 'volop inzetten voor Kapelle'

Fons Naterop zal zich 'volop inzetten voor Kapelle'

KAPELLE - Met de installatie van Huub Hieltjes als burgemeester van de gemeente Duiven begint Fons Naterop eind deze maand als waarnemend burgemeester in de gemeente Kapelle. De 63-jarige geboren Nijmegenaar gaat meer doen dan alleen op de winkel passen, belooft hij. “Ik wil er zijn voor de samenleving. De inwoners zullen me veel zien.”

Met Fons Naterop (CDA) krijgt Kapelle een waarnemend burgemeester met jarenlange ervaring als bestuurder en bij gemeenten. De natuurliefhebber was jarenlang gemeentesecretaris bij verschillende gemeenten, onder andere Halderberge. In die functie had hij ook regelmatig met Zeeland en de Zeeuwen te maken, bijvoorbeeld voor gemeentelijke samenwerkingen.

Babyloniënbroek

Daarnaast was Naterop onder meer tien jaar burgemeester van Aalburg. Bij de herindeling van die gemeente besloot hij alleen nog tijdelijke klussen als burgervader aan te nemen. “Vanwege mijn leeftijd en omdat mijn echtgenote Trudie en ik fijn wonen in Babyloniënbroek en hier graag willen blijven.” Als waarnemer is een burgemeester niet verplicht naar zijn nieuwe woonplaats te verhuizen. Naterop gaat heen en weer reizen naar Kapelle, met een overnachting in een bed and breakfast als het laat wordt.

Langer

Nadat zijn waarnemerschap in Boxtel in november afliep, benaderde de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, Fons Naterop voor Kapelle. “Han Polman ken ik nog uit Halderberge, toen hij burgemeester van Bergen op Zoom was. Omdat Kapelle lastig een benoemde burgemeester kan vinden, zocht Polman een waarnemer die eventueel langer kan aanblijven. Zo kwam hij bij mij terecht. Ik vind een jaar waarnemen in Kapelle prima, maar twee of drie ook.” Volgend jaar januari bekijkt Polman opnieuw of de tijd rijp is om de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester weer open te stellen.

Een-op-een

Naterop ziet uit naar zijn nieuwe job. Hij wil hard werken voor Kapelle en niet alleen vanuit het gemeentehuis. Ik gebruik mijn zintuigen om erachter te komen wat de inwoners belangrijk vinden, waarvan ze warm worden. Ik vind het leuk om dat ook een-op-een te doen. Deze informatie speel ik dan door naar gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders.”

Lef

Naterop en zijn vrouw - samen hebben ze een zoon en dochter - hebben Kapelle al enkele keren bezocht. “Ik kan me voorstellen dat mensen hier graag wonen. Kapelle heeft een hoog voorzieningenniveau en een eigen treinstation en snelweg in de buurt. Ik vind het een gemeente met lef. Ze trekt dertien miljoen euro uit voor een sportcomplex en durft te pionieren om nieuwe manieren te ontdekken die de zorg verbeteren." Ook heeft Kapelle een mooi strategisch kompas vastgesteld, vindt Naterop. "Daaraan wil ik graag samen met de overige collegeleden uitvoering geven.”

Burgerparticipatie

Naterop ziet onder meer een rol voor zichzelf weggelegd in het verder ontwikkelen van burgerparticipatie in Kapelle. Hierbij bedenkt en voert de gemeente niet alleen nieuwe plannen uit, maar doet dit samen met de inwoners. “Hiervoor ben ik in Boxtel voortrekker geweest en heb geholpen verschillende burgerinitiatieven een impuls te geven. De mensen in Kapelle doppen graag hun eigen boontjes, maar willen ook samenwerken, bijvoorbeeld met de andere Bevelandse gemeenten. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij. Ik ga volop aan de slag. De inwoners mogen geen verschil merken tussen een benoemde en waarnemend burgemeester.”

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

21 uur geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

22 uur geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden