Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Folkert van Surksum gaat naar WK Optimist

Folkert van Surksum gaat naar WK Optimist

VLISSINGEN - Aan de motivatie zal het in ieder geval niet liggen, Folkert van Surksum in Vlissingen is vastbesloten om hoge ogen te gooien tijdens het WK optimist zeilen in het Turkse Bordum. “Vorig jaar eindigde ik in de koperen vloot,” vertelt hij. “Voor toen was dat goed, maar dit jaar wil ik echt aan de top van de gouden vloot eindigen.”

Folkert van Surksum traint bij 8 Days a Week bij trainer Pieter van den Bossche. Vorig jaar deed hij mee aan het wereldkampioenschap Optimist zeilen op het Gradameer in Italië. 

Tweede plaats
Dit jaar heeft hij zich wederom gekwalificeerd voor het WK. Folkert eindigde na drie selectiewedstrijden als nummer 2 van de in totaal zo’n 120 Optimist-zeilers van Nederland. Hij vertrekt op 22 juni vanaf Schiphol naar Bordun in Turkije. “We zijn er ruimschoots van tevoren,” vertelt Folkert. “Zodoende kunnen we daar nog trainen en wennen aan de omstandigheden. Want het water is daar toch weer anders.”

Gouden vloot
Vorig jaar eindigde Folkert in de bronzen vloot, maar dit jaar is hij vastberaden om hoger in het klassement te eindigen. “Ik maak zeker weten een goede kans,” zegt hij vastberaden. “Dit jaar wil ik zeker eindigen op een goeie plaats in de gouden vloot, dus dat is sowieso een top 70 plaats. Het wordt wel een uitdaging, maar het is echt haalbaar.” Het deelnemersveld is breed, uit 256 landen komen de beste vijf zeilers strijden om het eremetaal.

Sponsors
Het is het allerlaatste jaar dat Folkert meedoet aan het WK Optimist zeilen. “Volgens jaar ben ik 16 en te oud voor de Optimist. Daarna kan ik verder in bijvoorbeeld de Laser of de 29er. De Laser heeft wat mij betreft de voorkeur maar daar ben ik eigenlijk nog net wat te ligt voor.” Voor het vervolg van zijn zeilcarrière is Folkert nog wel op zoek naar sponsoren. “Het is allemaal wel duur en sponsoren zijn hard nodig,” aldus Folkert. “Het materiaal en het vervoer kost allemaal geld. Dus nu ben ik hard op zoek naar sponsoren.”

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

12 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

12 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden