Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Focus op cijfers grote banken op beurzen New York

Focus op cijfers grote banken op beurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine koersuitslagen geopend. De blik van beleggers op Wall Street is vooral gericht op de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Verder gaat de aandacht uit naar de beursgang van Coinbase Global, het grootste handelsplatform voor digitale munten zoals bitcoins in de Verenigde Staten.

JPMorgan, de grootste bank van de VS, zag de winst in het eerste kwartaal zeer sterk stijgen. De bank profiteerde van de stijgende beurskoersen, het adviseren bij fusie- en overnamedeals en het begeleiden van beursgangen. Daarnaast kwamen miljarden vrij die eerder apart waren gezet voor leningen die door de coronacrisis mogelijk niet afgelost zouden worden. Het aandeel JPMorgan ging echter wel 1,6 procent omlaag, door zwakte bij de kredietverstrekking aan consumenten.

Goldman Sachs won juist 1,5 procent. De bekendste zakenbank op Wall Street boekte eveneens een fors hogere winst, door veel meer commissies voor het adviseren bij fusies en overnames en de begeleiding van beursgangen en aandelenuitgiftes. Volgens Goldman Sachs werden recordresultaten behaald. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, verloor 0,4 procent.

Discovery

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie hoger op 33.686 punten. De brede S&P 500 was vrijwel onveranderd op 4139 punten, na het nieuwe record op dinsdag. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 13.970 punten.

Coinbase maakt woensdag zijn debuut in de Nasdaq. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar verkopen bestaande aandeelhouders stukken. De waarde van Coinbase zou rond de 100 miljard dollar liggen. De bitcoin ging verder omhoog tot een nieuw record van bijna 65.000 dollar. Ook de cryptomunt ether bereikte een nieuw recordniveau.

Mediaconcern Discovery daalde 2,5 procent. Credit Suisse heeft meer aandelen Discovery verkocht vanwege het debacle met investeringsfonds Archegos. Dat fonds kon door riskant beleggingsgedrag niet meer aan zijn financiƫle verplichtingen richting een aantal banken voldoen, waardoor de Zwitserse kredietverstrekker aandelen die in onderpand werden gegeven moet verkopen.

Meer uit Financieel

Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

50 minuten geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

1 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

1 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

2 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiƫle schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

4 uur geleden
UWV: openstaande vacatures verduurzaming van industrie verdubbeld

DEN HAAG (ANP) - Het aantal openstaande vacatures voor beroepen die nodig zijn om de industrie te verduurzamen is de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld, meldt het UWV na een analyse. Het gaat bijvoorbeeld om technische beroepen in de werktuigbouw en elektro, maar ook om ICT'ers. Veel werknemers in dit soort sectoren gaan komende jaren met pensioen, terwijl het aantal studenten voor relevante opleidingen volgens het UWV daalt.

5 uur geleden