Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: medewerkers kaasleverancier gaan staken

FNV: medewerkers kaasleverancier gaan staken

CULEMBORG (ANP) - Werknemers van kaasbedrijf Bouter Cheese in Culemborg gaan vanaf woensdagavond staken, meldt FNV. De werknemers leggen zich volgens de vakbond niet neer bij het eindbod van de gezamenlijke kaaswerkgevers. Bouter Cheese levert onder meer diverse kazen aan Albert Heijn.

De onderhandelingen in de sector over een cao zijn onlangs stukgelopen omdat partijen geen overeenstemming wisten te bereiken over de loonsverhoging. De gezamenlijke kaaswerkgevers boden een loonsverhoging van 7 procent, maar dat vinden de bonden te weinig. FNV eist meer dan 14 procent.

"Het zijn nu juist de werknemers met de salarissen zoals die bij de kaaspakhuizen betaald worden die geen ruimte hebben om de hoge inflatie op te vangen binnen dat salaris", zegt Ron Vos, bestuurder bij FNV. Het uurloon bedraagt volgens hem gemiddeld 15,19 euro op het niveau van de laagste schaaltreden en gemiddeld 16,65 op het niveau van de hoogste schaaltreden. "Een loonsverhoging die de inflatie compenseert is dan wel het minimale wat je zou moeten afspreken", stelt Vos.

Bij het bedrijf werken 380 mensen.

Meer uit Financieel

Aandacht voor cijfers Apple en banenrapport VS op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van Apple. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer winst dan verwacht. Ook gaat Apple voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en meer dividend uitkeren. Het is het grootste aandeleninkoopprogramma in de VS ooit. Het aandeel Apple lijkt vrijdag op Wall Street met een stevige winst te gaan openen.

9 minuten geleden
Microsoft grijpt in om weerbaarheid tegen hackers te vergroten

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft voegt speciale beveiligingsexperts toe aan zijn teams voor producten om de weerbaarheid tegen hackers te vergroten. Recent kreeg het Amerikaanse techconcern nog veel kritiek omdat het verschillende ernstige cyberaanvallen niet had kunnen voorkomen.

27 minuten geleden
Duurdere opslagruimtes Shurgard in trek, meer op komst in Randstad

LUXEMBURG (ANP) - De vraag naar opslagruimtes buitenshuis van Shurgard blijft ook na nieuwe prijsverhogingen op peil. De in Luxemburg gevestigde marktleider ziet daardoor de mogelijkheid om de komende twee jaar uit te breiden, met een stijging van bijna 13 procent van de te verhuren vierkante meters vergeleken met vorig jaar. In de Randstad komen er vijf nieuwe locaties bij, onder andere in Nieuwegein en Almere.

34 minuten geleden
Veel akkerbouwers verliezen inkomsten door weersextremen

DEN HAAG (ANP) - Ruim zes op de tien akkerbouwers hebben door toenemende weersextremen minder inkomsten uit de oogst van aardappelen, suikerbieten, uien en graan, meldt Nieuwe Oogst. Het agrarische vakblad baseert zich op een peiling onder ruim vijfhonderd akkerbouwbedrijven in Nederland.

2 uur geleden
Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

9 uur geleden
Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

NORWALK (ANP) - Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen. Daarbij steeg ook de winst hard.

9 uur geleden
Techbedrijven leiden beurzen in New York naar winst

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven hebben de belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York hoger gezet. In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple nam de hoop op extra winstuitkeringen door de iPhone-maker toe, na vergelijkbare stappen van Google-moederbedrijf Alphabet.

10 uur geleden