Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV heeft drukke woensdag in petto met twee acties

FNV heeft drukke woensdag in petto met twee acties

DEN HAAG (ANP) - De FNV organiseert woensdag twee acties in Den Haag. De eerste, om 12.00 uur op het Plein bij het gebouw van de Tweede Kamer, vraagt aandacht voor de toenemende armoede van mensen met een (bijstands)uitkering of minimumloon, waardoor een betaalbaar huis voor hen steeds moeilijker te vinden is. Op de stoep van het Kamergebouw bouwen vakbondsleden vanaf de vroege ochtend met pallets en bouwplastic een 'krottenwijk'. Op 24 grote piepschuimblokken wordt daarnaast een 'villawijk' geschilderd.

Ook krijgt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een petitie aangeboden tegen de zogeheten kostendelersnorm. "Die zorgt voor schrijnende situaties. Bijvoorbeeld voor ouders die hun kinderen, zodra ze meerderjarig zijn, noodgedwongen uit huis moeten zetten omdat ze anders gekort worden op hun uitkering of toeslagen kwijtraken", meldt vicevoorzitter Kitty Jong.

Later diezelfde woensdag is er op het Malieveld in Den Haag een manifestatie voor de werknemers in de publieke sector: politiemensen, onderwijzend personeel, militairen en ambtenaren. De deelnemende FNV-bonden komen daar in het geweer omdat veel cao-onderhandelingen zijn vastgelopen. Werknemers klagen over hoge werkdruk, openstaande vacatures en achterblijvende lonen. Ze voelen zich door de overheid, hun werkgever, ondergewaardeerd en verwaarloosd, aldus de bond.

Het is niet de bedoeling dat mensen in groten getale naar het Malieveld komen, zegt een woordvoerster. De hele manifestatie is online te volgen. Als symbool voor de afwezige deelnemers worden honderden lege stoelen neergezet.

Meer uit Binnenland

Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit Belgi├ź (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

2 uur geleden
Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

5 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

6 uur geleden
Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

7 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

15 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

15 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

16 uur geleden