Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV dreigt met nieuwe staking academische ziekenhuizen

FNV dreigt met nieuwe staking academische ziekenhuizen

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers van universitaire ziekenhuizen leggen binnenkort opnieuw het werk neer als werkgevers niet met een beter cao-bod komen. "Zolang we niet uitgenodigd worden door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) voor een gesprek over een beter bod gaan we door met het voorbereiden van volgende acties", zegt een woordvoerder van de FNV. Wanneer die gaan plaatsvinden is nog niet bekend.

Dinsdag gingen duizenden medewerkers van de acht academische ziekenhuizen voor de tweede keer in een maand tijd in staking. Volgens de FNV deden zo'n 9000 tot 10.000 mensen mee aan de acties. Het gaat om "de grootste actie ooit in de academische ziekenhuizen", stelt de vakbond. De actievoerders draaien een etmaal lang een zondagsdienst, waardoor alle planbare zorg komt te vervallen en alleen spoedzorg en behandelingen die niet kunnen worden onderbroken doorgaan.

Ook hielden de stakers protestmarsen rond de ziekenhuizen, sport- en mindfulnessclinics, pubquizzen over de cao, voorleesmarathons op kinderafdelingen en speeches op zeepkisten. "Ziekenhuismedewerkers hebben dinsdag een duidelijk signaal afgegeven", aldus de woordvoerder van de FNV.

Meer uit Binnenland

Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

23 minuten geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

38 minuten geleden
Halsema: geen verbod op dragen vlag Israël bij Pride Walk

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema meldt dat er geen sprake is van een verbod op het dragen van de Israëlische vlag tijdens de door Stichting Queer Amsterdam georganiseerde Pride Walk op 20 juli. "De Pride Walk is een manifestatie die onder het demonstratierecht valt. Vrijheid van demonstreren geeft echter geen recht op het opleggen van censuur aan demonstranten. Een organisatie mag mensen die willen meelopen dus niet verbieden om zich te uiten. Het is onacceptabel dat mensen die een vlag willen meedragen, dat niet zouden mogen", aldus de burgemeester.

39 minuten geleden
Slachtoffers voelen zich erkend door vonnis tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - De slachtoffers voelen zich erkend door het vonnis dat Ali B vrijdag heeft gekregen in zijn zedenzaak. De rapper is veroordeeld tot twee jaar cel voor een verkrachting en een poging tot verkrachting en werd vrijgesproken van twee aanrandingen.

55 minuten geleden
Huwelijk mensen van gelijk geslacht mag direct op Aruba en Curaçao

DEN HAAG (ANP) - Mensen van hetzelfde geslacht mogen per direct met elkaar trouwen op Aruba en Curaçao, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Tot op heden was het homohuwelijk in de twee landen niet toegestaan. Het oordeel werd met luid applaus ontvangen in de zaal van de Hoge Raad in Den Haag.

1 uur geleden
Ali B gaat in hoger beroep tegen celstraf

HAARLEM (ANP) - Ali B gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis. Dat liet zijn advocaat Bart Swier vrijdag weten nadat de rapper door de rechtbank van Haarlem werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor een verkrachting en een poging tot verkrachting. Van twee aanrandingen werd hij vrijgesproken. Swier zei eerder al dat zijn cliënt van plan was hoger beroep aan te tekenen bij iedere straf.

1 uur geleden
Psychiater zaak Bretly D. mogelijk overleden aan overdosis MDMA

ROTTERDAM (ANP) - De 25-jarige Bretly D. wordt onder meer verdacht van de moord op de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven, maar uit nieuw toxicologisch onderzoek blijkt dat de man waarschijnlijk is overleden aan een overdosis MDMA. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een nieuwe voorbereidende zitting in de strafzaak. D. was opnieuw niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam.

1 uur geleden