Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FNV: Acties bij Vesta Vlissingen na verlopen ultimatum

FNV: Acties bij Vesta Vlissingen na verlopen ultimatum

VLISSINGEN - Bij tankopslagbedrijf Vesta in Vlissingen dreigen acties van werknemers. Het ultimatum dat FNV eerder deze week aan de directie stelde, verliep vrijdagavond om 18.00 uur. De vakbond stuurde het ultimatum, nadat begin september de onderhandelingen voor een nieuwe cao stukliepen. 

Bij tankopslagbedrijf Vesta in Vlissingen dreigen acties van werknemers. Het ultimatum dat FNV eerder deze week aan de directie stelde, verliep vrijdagavond om 18.00 uur. De vakbond stuurde het ultimatum, nadat begin september de onderhandelingen voor een nieuwe cao stukliepen.

‘Vesta wil de werknemers met een fooi afschepen, geen regeling treffen voor eerder stoppen met werken en geen langdurige werkgelegenheidsgarantie geven’, aldus Chant van den Berg, bestuurder FNV Havens. Van den Berg geeft aan dat de leden dat niet pikken.

Vesta wil een cao tot eind 2021 met een loonsverhoging van 1 procent per 1 juli 2021. FNV wil een nieuwe cao voor 3 jaar, met een loonsverhoging van 3 procent in 2021 en 2 procent voor 2022 en 2023. ‘Ook willen onze leden dat Vesta een werkgelegenheidsgarantie biedt tot en met 2023 in plaats van alleen voor eind dit jaar, zoals Vesta wil. Dat biedt uiteraard veel te weinig zekerheid’, aldus FNV-kaderlid Chris van der Peijl.

Veilige Haven
Naast loon liggen de bond en de werkgever onder meer niet op een lijn over diverse toeslagen, aanvulling op ouderschapsverlof en een regeling voor eerder stoppen met werken. Daarnaast wil het bedrijf tegen de zin van FNV Havens de bijdrage aan de stichting Veilige Haven halveren. ‘Dat is hét instituut voor veiligheid binnen de havens’, zegt Van den Berg. ‘Er gebeuren helaas met regelmaat allerlei ongelukken tijdens het havenwerk, dus veiligheid is voor FNV Havens een speerpunt.’

Werkonderbrekingen
Bij Vesta in Vlissingen werken 25 mensen. De komende dagen zal de vakbond met haar leden acties ondernemen om hun eisen kracht bij te zetten. Werkonderbrekingen worden daarbij niet uitgesloten.

Meer uit Vlissingen

Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

11 uur geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

16 uur geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

1 dag geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

1 dag geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

1 dag geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

1 dag geleden
Zorgen over steiger aan de Piet Heinkade

VLISSINGEN - De plannen van scheepsbouwer Damen om een nieuwe steiger aan te leggen langs de Piet Heinkade zijn slecht gevallen bij Bert Dorrestijn. “Kijk,” wijst hij naar buiten, “ik heb nu een prachtig uitzicht over de haven, er gebeurt altijd wat.  De vissersvloot die uitvaart of de scoutingbootjes die hier in het weekend varen. Straks komen hier luxe jachten te liggen en kijk ik naar die rijkeluis-eenheidsworst, ik moet er niet aan denken.”

2 dagen geleden