Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fluplandse Peter en Mitzy over hun unieke prijzen

Fluplandse Peter en Mitzy over hun unieke prijzen

SINT PHILIPSLAND - Het is nooit een droom van beiden geweest om fotograaf te worden. Peter en Mitzy van Love Rules uit Sint-Philipsland bleken echter wel voor fotografie in de wieg gelegd en maken nu samen de prachtigste foto's. Dit bleef zelfs international niet onopgemerkt. Wonnen zij eerder al drie felbegeerde Fearless awards, deze week mochten zij nog vier awards binnen slepen. Zowel Peter als Mitzy wonnen beiden twee awards Masters of weddingphotography Benelux.

"Het is echt heel bijzonder dat je je naam tussen al die fotografen ziet staan waar wij zo'n bewondering voor hebben. Voor mij persoonlijk, vind ik het ook heel fijn dat iedereen ziet dat ik niet zomaar de vrouw ben van, maar dat wij alle twee even sterk zijn", zo begint Mitzy.

Mitzy werd 37 jaar geleden geboren in Sint-Philipsland. Toen ze zeven was verhuisde het gezin naar de Heense Molen. Mitzy haar droom was in eerste instantie om als professioneel muzikant aan de slag te gaan. Maar toen ze wat ouder werd wilde ze liever op een röntgenafdeling aan het werk. Toen Mitzy klein was heeft ze haar arm eens gebroken en moest zij vaak röntgenfoto's laten maken:" Ik vond dit machtig interessant en de mensen in het ziekenhuis waren allemaal zo aardig. Dit wilde ik ook doen en ik ben gaan leren voor radiodiagnostisch laborant." Peter werd 38 jaar geleden ook in Flupland geboren en woonde daar totdat hij op zijn 21ste ging samenwonen met Mitzy. Peter had niet echt een jongensdroom. "Ik ben altijd best wel een twijfelaar geweest en liet dus veel open. Daardoor had ik ook geen idee wat ik wilde studeren of welk beroep ik wilde uitoefenen", aldus Peter. Peter koos er uiteindelijk voor om een commerciële opleiding te volgen maar belandde uiteindelijk vrij snel in creatieve beroepen.

Bruiloften

Toen Mitzy 20 was leerde zij Peter kennen en het stel besloot al snel te gaan samenwonen in Pernis. Ze woonden vervolgens samen in Spanje, de Heense Molen en Nieuw-Vosmeer om uiteindelijk weer terug te keren naar hun geboortedorp. Peter begon zijn carrière bij Os medical om later te gaan werken bij PTMD collection. Bij beide banen hield hij zich al grotendeels bezig met creatieve zaken. Ontwerp en later fotografie. Peter kreeg de kans om samen met Mitzy naar Spanje te emigreren voor zijn werk en daar heeft Peter zijn creatieve geest verder ontwikkeld. "Ik ontmoette in Spanje een Engelse fotograaf die bruiloften organiseerde en het zaadje was geplant", vertelt Peter.

Zoekende

Mitzy begon haar carrière als radiodiagnostisch laborant totdat ze samen met Peter vertrok naar Spanje. Ineens was zij werkloos totdat ze aan de slag kon bij het bedrijf waar Peter werkte. "We werkten dus samen fulltime op hetzelfde kantoor en Peter was officieel "mijn baas". We waren nog steeds samen en Peter vroeg mij zelfs ten huwelijk. We wisten dus dat het samenwerken met elkaar wel goed zat", vertelt Mitzy. Na twee jaar kwam het stel terug uit Spanje en was even zoekende qua werk. Peter kon zijn draai niet vinden in het werk wat hij toen deed en besloot als zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan." De beslissing nam ik in het kantoor van mijn toenmalige werkgever zonder het met Mitzy te hebben overlegd. Dat was een bijzonder gesprek toen ik thuiskwam. Die impulsiviteit en een zekere naïviteit kenmerkt mij wel,daardoor heb ik nooit zoveel angst of stress over de toekomst al is dat met de komst van de kinderen wel iets veranderd", vertelt Peter.

Geluk bij een ongeluk

Mitzy ging weer aan de slag in het ziekenhuis toen zij terug kwam uit Spanje maar niet voor lang. "Bij mij is het fotograferen eigenlijk een geluk bij een ongeluk. In zomer van 2016 midden in het trouwseizoen werd ik 's nachts wakker van een snurkende schokkende Peter. Ik schrok mij wild en belde 112. Peter werd meegenomen met de ambulance en bleek een epileptische aanval te hebben gehad. Hij kreeg medicijnen om te zorgen dat de aanval niet meer terug zou keren maar toen begon de uitdaging. Na een epileptisch consult mag je namelijk een half jaar niet meer autorijden", vertelt Mitzy. Mitzy moest dus mee als chauffeur als Peter moest fotograferen. "Peter neemt altijd back-up camera's mee als hij op pad moet. Peter zei op een gegeven moment tegen mij, als je er toch bent maak dan even wat foto's. Er ging een wereld voor mij open en kon er al mijn creativiteit in kwijt. Na de bruiloft bleek ik ook nog eens hele mooie beelden te hebben geschoten. In korte tijd leerde Peter mij alle technieken en na een half jaar besloot ik mijn baan op te zeggen om in het bedrijf te gaan werken", vertelt Mitzy.

Vertrouwensband

De resultaten mogen er zijn. Het stel maakt zowel trouwfotografie als familiefotografie, al fotografeert Peter ook commercieel. Om op zo een hoog niveau te kunnen fotograferen heeft wel de nodige inspanning gekost. Het stel volgde redelijk wat workshops, mentoring en cursussen. "Een van de belangrijkste dingen is dat wij ook kritisch op elkaar zijn. Wij hebben alle twee onze sterke en zwakke punten en durven die van elkaar ook te benoemen. We bekijken elkaars foto's kritisch en geven elkaar commentaar. Op de vlakken waar Peter sterk is corrigeert hij mij en andersom. Ook delen wij vaak ideeën en geven wij elkaar de ruimte om creatieve dingen te doen. Dat kan vaak alleen als je elkaar echt vertrouwt", verteld Mitzy. Peter en Mitzy gaan in principe altijd samen op pad. "Samen kunnen wij bijvoorbeeld bij de voorbereidingen zowel bij de bruid als bij de bruidegom zijn en tijdens de ceremonie ook de reactie van de families en vrienden vastleggen terwijl wij het "moment-suprême" van de ringen of kus niet missen. Maar we zijn ook veel creatiever samen. Je kunt namelijk meer risico nemen om net die ene bijzondere plaat te maken die je in je eentje niet zou kunnen maken, omdat je de belangrijke momenten niet mag missen. Daar zit wat ons betreft echt de meerwaarde.", aldus een trotse Mitzy. 

Meer uit Tholen

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

8 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

10 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

13 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

15 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

18 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden