Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Flinke regenbuien zorgen voor wateroverlast op Tholen: diverse woningen zonder elektriciteit

Flinke regenbuien zorgen voor wateroverlast op Tholen: diverse woningen zonder elektriciteit

OUD-VOSSEMEER/SINT-ANNALAND - Het kwam zaterdagavond in de gemeente Tholen met bakken uit de hemel gevallen. Dit zorgde voor veel wateroverlast, met name in Oud-Vossemeer, Sint-Annaland en Kruisland. Op meerdere plekken werd de brandweer ingezet om het water weg te pompen.

In de hele regio is zaterdagavond behoorlijk wat regen gevallen, maar vooral in Oud-Vossemeer, Sint-Annaland en Kruisland zorgde dit voor overlast. In meerdere straten kwam het water zo hoog te staan dat het de panden binnenstroomden. In diverse woningen is door het water de elektriciteit uitgevallen. 

Bewoners en ondernemers probeerden op verschillende manieren het water uit hun woningen en panden te krijgen. De brandweer werd in de regio met extra manschappen en materiaal ingezet om het water weg te pompen. Ook medewerkers van de gemeentes Tholen en Steenbergen zijn ingezet om te assisteren. 

Meer uit Tholen

De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

15 uur geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

20 uur geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

THOLEN - Honderden moeders zijn afgelopen moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de moederdag-actie van de Thoolse Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Politie registreert 20 procent meer discriminatie-incidenten

THOLEN - De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft vorig jaar 20 procent meer discriminatie-incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie Zeeland-West-Brabant. 

1 dag geleden
Twee dagen lang feest voor 75-jarig jubileum PJZ

THOLEN - De Plattelands Jongeren Zeeland (PJZ) vierden afgelopen weekend het 75-jarig bestaan met twee feestavonden in de schuur van de familie Geluk.

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

3 dagen geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

4 dagen geleden