Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

THOLEN - Bastiaan de Vrieze (9) is gek op skeeleren. Hij zit dan ook “op skeeleren” bij Schaats- en Skeelerclub De Poel. Bastiaan is niet de enige “de Vrieze” die skeelert; grote zus Roos, mama Corina, papa Marc, oom Vincent en oma Conny skeeleren en schaatsen ook allemaal. Zodoende rijdt Bastiaan al van kleins af aan op wieltjes rond. “Skeeleren is vet cool”, aldus Bastiaan die het wel raar vindt dat hij bij een toertochtje nogal eens mensen tegen komt die zonder helm skeeleren (“dat is echt stom”). En die niet kunnen remmen (“maar dan leer je dat toch gewoon?!”).

Bastiaan is sinds 29 maart weer twee keer per week te vinden op de skeelerbaan. Afgelopen winter heeft hij gelukkig ook kunnen schaatsen maar vorige zomer mochten er door Corona geen (jeugd-)wedstrijden en toertochten gereden worden. Hopelijk mag dat dit jaar weer wel.
“Roos heeft met papa en oma met de club een keer helemaal rond het Veerse Meer geskeelerd; dat wil ik ook zo graag een keer doen! En ik wil ook weer naar wedstrijden want dan krijg ik een medaille. Ik wil dit jaar ook in het buitenland wedstrijden gaan doen want mijn vriendje Dani (ook 9) heeft al een Belgische medaille. Hij kreeg daar zelfs prijzengeld!” Door Corona hebben vorig jaar erg veel mensen skeelers (skates) aangeschaft. En toen er een paar weken geleden natuurijs was heeft ook iedereen genoten van het schaatsen. Dat ging zo lekker dat veel mensen nu snellere skeelers willen.

Verbruik calorieën
Op goede skeelers over het asfalt suizen is inderdaad heerlijk. Skeeleren is één van de sporten waarbij je de meeste calorieën per uur verbruikt, je strakke buik-, bil- en beenspieren krijgt en die de gewrichten het minst belasten. Maar zorg dan wel dat je veilig op weg kunt door les te nemen.

Met Bastiaan skeeleren!
SSC de Poel traint sinds 29 maart weer elke maandagavond en woensdagavond (18.45-20.00 uur) op de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes. Wil jij ook beter leren skeeleren zodat je veilig tochtjes kunt rijden en kunt leren skeeleren zonder blessures? Kom dan een keertje met ons en met Bastiaan meedoen! Mocht je nog geen skeelers hebben dan hebben wij leenskeelers en helmen. Alle niveaus en leeftijden trainen tegelijk; uw (klein-)kinderen of jouw papa, mama, oma en opa mogen dus ook meedoen. Of je nou jong bent of oud, beginner bent of je flitst al regelmatig door de polder; na verloop van tijd kan iedereen op een veilige manier mee met een toertocht door Zeeland of daarbuiten!

Aanmelden
Kom een keertje bij ons langs op de skeelerbaan . Een paar keer gratis met ons meedoen mag ook, in verband met Corona wel even aanmelden op [email protected].

Meer uit Tholen

ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

3 minuten geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

2 uur geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

18 uur geleden
Rijbewijs verlengen op Tholen kan voortaan ook online

THOLEN - Sinds 1 mei 2024 is het in de gemeente Tholen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Het rijbewijs kan vervolgens al na twee werkdagen worden opgehaald in het gemeentehuis.

1 dag geleden
Auto in sloot langs Kettingdijk, één gewonde naar ziekenhuis

THOLEN - Een bestuurder is vannacht met zijn auto in de sloot terechtgekomen. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Gortzakweg met de Kettingdijk. Eén persoon raakte gewond.

1 dag geleden
Droog en vrij zonnig met Hemelvaart: Temperatuur stijgt richting 20 graden

THOLEN - Na een wisselvallig week met flink wat regen is de aanloop naar Hemelvaartsdag een stuk minder nat. Ook Hemelvaartsdag zelf lijkt geheel droog te verlopen. De zon schijnt regelmatig en de temperatuur komt uit tussen 15 en 20 graden. Na Hemelvaartsdag loopt de temperatuur nog wat verder op en is het op-en-top lenteweer.

2 dagen geleden
Dodenherdenking Tholen: 'Niet meer vanzelfsprekend om in stilte te mogen herdenken' [FOTOALBUM]

THOLEN - Ondanks de regen was de jaarlijkse Dodenherdenking in het wandelpark van Tholen drukbezocht. Na de twee minuten stilte hield burgemeester Marleen Sijbers een toespraak waarin ze de inwoners op het hart drukte om respectvol met elkaar om te gaan. "Alleen dan laten we zien dat ons mooie Tholen een bijdrage levert aan bijna 80 jaar vrede en vrijheid."

2 dagen geleden