Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

THOLEN - Bastiaan de Vrieze (9) is gek op skeeleren. Hij zit dan ook “op skeeleren” bij Schaats- en Skeelerclub De Poel. Bastiaan is niet de enige “de Vrieze” die skeelert; grote zus Roos, mama Corina, papa Marc, oom Vincent en oma Conny skeeleren en schaatsen ook allemaal. Zodoende rijdt Bastiaan al van kleins af aan op wieltjes rond. “Skeeleren is vet cool”, aldus Bastiaan die het wel raar vindt dat hij bij een toertochtje nogal eens mensen tegen komt die zonder helm skeeleren (“dat is echt stom”). En die niet kunnen remmen (“maar dan leer je dat toch gewoon?!”).

Bastiaan is sinds 29 maart weer twee keer per week te vinden op de skeelerbaan. Afgelopen winter heeft hij gelukkig ook kunnen schaatsen maar vorige zomer mochten er door Corona geen (jeugd-)wedstrijden en toertochten gereden worden. Hopelijk mag dat dit jaar weer wel.
“Roos heeft met papa en oma met de club een keer helemaal rond het Veerse Meer geskeelerd; dat wil ik ook zo graag een keer doen! En ik wil ook weer naar wedstrijden want dan krijg ik een medaille. Ik wil dit jaar ook in het buitenland wedstrijden gaan doen want mijn vriendje Dani (ook 9) heeft al een Belgische medaille. Hij kreeg daar zelfs prijzengeld!” Door Corona hebben vorig jaar erg veel mensen skeelers (skates) aangeschaft. En toen er een paar weken geleden natuurijs was heeft ook iedereen genoten van het schaatsen. Dat ging zo lekker dat veel mensen nu snellere skeelers willen.

Verbruik calorieën
Op goede skeelers over het asfalt suizen is inderdaad heerlijk. Skeeleren is één van de sporten waarbij je de meeste calorieën per uur verbruikt, je strakke buik-, bil- en beenspieren krijgt en die de gewrichten het minst belasten. Maar zorg dan wel dat je veilig op weg kunt door les te nemen.

Met Bastiaan skeeleren!
SSC de Poel traint sinds 29 maart weer elke maandagavond en woensdagavond (18.45-20.00 uur) op de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes. Wil jij ook beter leren skeeleren zodat je veilig tochtjes kunt rijden en kunt leren skeeleren zonder blessures? Kom dan een keertje met ons en met Bastiaan meedoen! Mocht je nog geen skeelers hebben dan hebben wij leenskeelers en helmen. Alle niveaus en leeftijden trainen tegelijk; uw (klein-)kinderen of jouw papa, mama, oma en opa mogen dus ook meedoen. Of je nou jong bent of oud, beginner bent of je flitst al regelmatig door de polder; na verloop van tijd kan iedereen op een veilige manier mee met een toertocht door Zeeland of daarbuiten!

Aanmelden
Kom een keertje bij ons langs op de skeelerbaan . Een paar keer gratis met ons meedoen mag ook, in verband met Corona wel even aanmelden op sscdepoel@hotmail.com.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Eendenkooi Anna Jacobapolder startexcursieseizoen

ANNA JACOBAPOLDER - Na overleg met Veiligheidsregio Zeeland is er voor ‘Het Zeeuwse landschap’ duidelijkheid over de excursiemogelijkheden m.b.t. de coronamaatregelen.

2 uur geleden
Marlinde maakt kaarten, maar dan anders

THOLEN- Marlinde Wilbrink is graag creatief bezig. “Al sinds mijn kindertijd ben ik aan het knutselen. Als klein meisje van 5 jaar maakte ik met mijn moeder al 3D-kaarten. Ik kreeg toen een doos met knutselspullen en vanaf dat moment ben ik bezig met het maken van kaarten en er nooit meer mee gestopt. Toen ik op een gegeven moment een hele stapel kaarten had, ging ik ermee langs de deuren. Met een klein portemonneetje op zak verkocht ik zo heel wat kaarten. Toen woonde ik nog in Sint-Maartensdijk en kende ik heel veel mensen, waardoor het veilig en vertrouwd was voor mij.”

17 uur geleden
Brandweer verricht metingen op boot in Thoolse haven

THOLEN - De brandweer is zaterdagavond geruime tijd bezig geweest met een incident op een binnenvaartschip in de haven van Tholen. Brandweermannen voorzien van ademlucht hebben het schip betreden en hebben aan boord metingen uitgevoerd.Omdat het schip vanaf de kant niet te bereiken is zijn de brandweermannen met de reddingsboot “De Eendracht” overgevaren vanaf het boothuis van de brandweer aan de Schelde-Rijnweg. De twee opvarende en twee hondjes zijn van boord gehaald en overgevaren naar het boothuis.Welke stof exact is gemeten aan boord van het schip is onduidelijk.

1 dag geleden
‘De lach van de cliënt kan echt je dag maken’

Renske Scheepers werkt sinds februari 2019 bij S&L Zorg in Roosendaal. Eerst als cliëntbegeleidster, maar inmiddels is ze doorgegroeid naar de functie zorgcoördinator.

1 dag geleden
Geen grootse braderie Sint-Annaland

SINT-ANNALAND – De braderie van Sint-Annaland staat gepland op zaterdag 14 augustus. Dat duurt weliswaar nog drie maanden, maar toch moet de organisatie nu al knopen doorhakken. De voorbereidingen zijn normaal gesproken al in volle gang. Echter de situatie en de COVID-19 maatregelen maken die voorbereidingen lastig. Het is moeilijk te voorspellen waar uiteindelijk rekening mee gehouden moet worden bij de organisatie van de braderie.

1 dag geleden
Jeugd kan coronaproof voetballen in Stavenisse

STAVENISSE - Coronaproof voetballen. Dat deed de Thoolse jeugd dankzij Jij Op Tholen tijdens bubbel-voetbal bij SC Stavenisse. Het leverde een gezellige dag in de meivakantie op evenals hilarische taferelen. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar mochten meedoen en er was aardig wat animo. 

2 dagen geleden
Keurmerk Blauwe Vlag voor haven Stavenisse

STAVENISSE - De haven van Stavenisse heeft het Keurmerk Blauwe Vlag ontvangen. In het kader daarvan werd vrijdag deze vlag dan ook letterlijk gehesen door burgemeester Marleen Sijbers, directeur van de stichting KMVK Erik van Dijk en havenmeester/voorzitter SWS Wilbert van den Berge.

2 dagen geleden