Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fit blijven zonder zweten in 20 minuten per week

Fit blijven zonder zweten in 20 minuten per week

MIDDELBURG - Fit worden en blijven door één keer in de week twintig minuten te trainen? Dat kan niet waar zijn, dacht Chenine Pals drie jaar geleden. Inmiddels weet ze beter en is ze sinds september 2019 eigenaar van de fit20 studio aan de Vrijlandstraat in Middelburg.

Ik was echt sceptisch en had geen idee wat ik moest verwachten. Tot 2017 tenniste ik veel, speelde competitietennis, golfde twee keer per week en fietste heel regelmatig naar mijn toenmalige werk.

Ik was met tennissen gestopt omdat ik een lastige blessure aan mijn rechterheup had opgelopen en heb huisarts, fysiotherapeut, orthopeed, osteopaat, podoloog, allemaal bezocht. Niemand kon iets vinden terwijl ik steeds moedelozer werd, ik heb ook een tijd op krukken gelopen omdat ik veel pijn had in mijn rechterheup tijdens het lopen. Ook ’s nachts werd ik wakker van de pijn.

Ik dacht ik wil toch weer wat oppakken want van die fanatieke sporter die ik ooit was, was niets meer over. Via via kwam ik in contact met fit20. Al vrij snel merkte ik dat mijn houding beter werd, als ik op mijn werk aankwam na mijn fietstocht was ik niet meer buiten adem en mijn versnelling kon van 4 naar 6.Ik voelde me waanzinnig fit. Dit had ik nooit eerder ervaren ondanks de vele tennisavonden, tenniscompetitie, de rondjes lopen op de golfbaan en het fietsen naar mijn werk. Ik was letterlijk een sterkere en fittere versie van mezelf geworden en dat in 20 minuten per week

Belangrijke prikkel
Bij fit20 train je op het maximale van je kunnen met maar liefst 90 procent van je spieren. Hiermee geef je een belangrijke prikkel aan je spieren met de boodschap om sterker en beter te worden. Dit doen ze gedurende de vijf tot zeven dagen na je training. Vandaar dat je maar één keer in de week traint. In de studio van fit20 Middelburg trainen mensen die doordrongen zijn van de noodzaak om goed voor hun lichaam te zorgen. Er trainen uiterst sportieve mensen die topfit willen blijven en hardlopers die sterke spieren willen kweken om beter te kunnen presteren. Ook mensen die niet zozeer trainen om hun sportieve prestaties te verbeteren maar om andere voor hen belangrijke dingen in hun leven te kunnen doen en te blijven doen, zoals actieve reizen maken, in de tuin werken of met de (klein)kinderen ravotten.

Hoe werkt fit20?
Tijdens de intake worden de doelen besproken en of er zaken zijn om rekening mee te houden. Zodra alles in kaart is gebracht, begint het. De kennismakingstraining is gratis. In twintig minuten train je op zes toestellen. Tijdens de uitvoering hiervan word je altijd begeleid door een personal coach. Je traint een-op-een of een-op-twee. De trainer let op een goede uitvoering van de oefeningen en houd je trainingsresultaten bij. Omdat de oefeningen in slow motion worden uitgevoerd en het koel blijft in de studio, zweet je niet. Dus je kunt in je normale kleding trainen en zonder douchen en omkleden weer door. 

fit20, je gezondheid op 1
fit20 is gevestigd aan de Vrijlandstraat 33-f, 4337 EA Middelburg. Bel voor een vrijblijvende kennismakingstraining: telefoon 085-0074010 / www.fit20middelburg.nl

Meer uit Middelburg

De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

7 uur geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

8 uur geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

8 uur geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

1 dag geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Woensdagmiddag hebben leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. In totaal knutselden de leerlingen 55 huisjes in elkaar. Dit is een van de acties van het burgerinitiatief “Vogelpark vogelvriendelijk" van bewoner Henk Nijssen. Door dit initiatief heeft het Vogelpark een metamorfose ondergaan op het gebied van biodiversiteit. Eerder zijn bloemrijke randen in het park aangelegd, afgelopen voorjaar heeft de gemeente 35 bomen en 8 plukken Zeeuwse haag aangeplant en wordt er minder gemaaid. Ook komen er nog vogelvoedselbosjes.

1 dag geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

2 dagen geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

3 dagen geleden