Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

Onderdeel van de dag op het terrein aan de Vroonlandseweg in Kapelle zijn de wedstrijden van de Final League voor MO15 vanaf 12.00 uur. “We vinden het als club belangrijk dat meiden die willen voetballen, ook kunnen voetballen”, vertelt Marjolein Almekinders van de organisatie. “Dat v.v. Kapelle door de KNVB geselecteerd is als locatie om dit toernooi te mogen organiseren zien wij dan ook als een unieke gelegenheid om het meidenvoetbal in de regio te promoten.” Publiek, en in het bijzonder meiden die willen weten of voetballen iets voor hen is, zijn van 8.30 tot 18.00 uur welkom bij v.v. Kapelle. “Zijn er bijvoorbeeld meiden die een keertje willen mee trainen, dat kan allemaal.”
Naast de voetbalwedstrijden is er ‘s middags onder meer muziek van dj Jordi en vanaf 14.00 uur een minifair met workshops van lokale ondernemers.

Danique Tolhoek

Danique Tolhoek reikt om 16.30 uur de prijzen van de Final League, om het meidenvoetbalseizoen mee af te sluiten, uit. Het gaat goed met deze Kapelse Oranje Leeuwin. Vorige maand is ze landskampioen geworden met het talententeam van Ajax en volgend seizoen speelt ze in Ajax 1. Tolhoek zit ook in de voorlopige selectie voor het EK onder de negentien jaar.

Kapelle MO15
Voor Kapelle MO15-1 is zaterdag een leuke afsluiting van een goed seizoen. Bij de start bestond deze groep uit veertien meiden. De KNVB hanteerde vanaf dit seizoen een andere competitieopzet: een eerste competitie tot de herfstvakantie, daarna een tweede competitie tot de winterstop, gevolgd door een derde, langere competitie tot in mei. De meiden voetbalden voor het eerst op een heel veld. “Hier hadden we soms wat moeite mee door het vele meters lopen, buitenspel en andere regels”, blikt trainer Eddy Almekinders terug. Toch speelden ze lekker en wonnen ook wedstrijden. “Na de eerste maanden waren ze gewend aan het grotere veld.”
In het tweede competitiedeel kwamen er sterkere tegenstanders, die soms ook een of twee jaar ouder waren dan de veelal twaalf- en dertigjarige Kapelse meiden. “In de winterstop zijn diverse meiden om verschillende redenen gestopt, waardoor er maar tien overbleven. Gelukkig biedt de KNVB de mogelijkheid om als negental aan te treden, zodat we als team konden blijven bestaan. De eerste keren was het wennen om met z’n negenen op het veld te staan. Fijn was dat onze tegenstanders hiermee flexibel omgingen en dat we vaak ook als tiental op het veld stonden.”
Voetballend ging het team vooral na de winterstop veel vooruit. “Ook de sfeer was goed. De meiden mopperden niet en trainden enthousiast. Tijdens de wedstrijden was het leuk om te zien hoe ze zich ontwikkeld hebben en met veel plezier op het veld stonden. We sloten de competitie af op een hele nette tweede plaats.” De Final League is nu een mooie seizoensafsluiter. “We hopen op een feestje met veel hartstochtelijke supporters langs de zijlijn. We hopen andere meiden te laten zien hoe leuk het is om deel uit te maken van een voetbalteam en ze te overtuigen ook lid te worden van v.v. Kapelle.”

Meer uit Reimerswaal

Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

2 uur geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2 uur geleden
Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

23 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

1 dag geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 dagen geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

3 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

3 dagen geleden