Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Filmvertoning met Mirjam Manusama in Hof van OOK

Filmvertoning met Mirjam Manusama in Hof van OOK

LEWEDORP - In de vorm van een dynamisch korte modefilm laat Hof van OOK in Lewedorp op een poëtische manier zien hoe het heden, verleden en de toekomst samen kunnen vallen in de verbeelding/interpretatie van het nu. Hoe we door het doorleven van ervaringen, visie en inzichten vergaren. Deze geleefde ervaringen en herinneringen worden omgezet in iets tastbaars, waarin de ander zich kan herkennen, ieder op een individuele manier.

In de korte modefilm “Manusama Nuance - Woven Stories” portretteert men een proces, de reis, van de Zeeuwse/Rotterdamse maker Mirjam Manusama die meerdere disciplines gebruikt om haar verhaal te vertellen en daarmee ruimte creëert voor zichzelf om te groeien, het verleden opnieuw vormgeeft en door het delen en tastbaar maken van dit proces, ook een ander uitnodigt en inspireert om hetzelfde te doen.Deze film is geproduceerd in samenwerking met Ottilie Maters en Trip to The Moon Films. Met deze film willen we mensen een kijkje geven in Mirjams manier van ontdekken en creëren met als doel het publiek te inspireren om de dingen in het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. In haar werk zoekt Mirjam namelijk graag zelf ook manieren om haar perspectieven te veranderen.

Over Mirjam Manusama – Oprichter van Manusama Nuance
Mirjam Manusama (13-10-1991), geboren in Middelburg, beeldend kunstenaar met een achtergrond in mode en kunst (Vrije school filosofie Rudolf Steiner, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) ontwikkelde een specifieke praktijk waarbij ze hoogwaardige kleding, helende tekeningen, spiritualisme en vakmanschap combineert met een relevante esthetisch verleidelijke toepassing. Mirjam staat bekend om haar draperieën en asymmetrische kostuums ontworpen voor dans artiesten. Dit leidde haar tot haar onderscheidende dubbelzinnige manier om conceptuele silhouetten te creëren, met meerdere percepties en betekenissen.In 2015 heeft Mirjam Manusama, Atelier Manusama in Rotterdam opgericht, waarna in 2020 ze haar brand heeft gerebrand naar Manusama Nuance. Haar kijk op haar werk is in de afgelopen jaren vergroot en versterkt door vanuit een ander perspectief te kijken naar de mode-industrie. Zij houdt zich niet vast aan de normen van de mainstream. Door zich te hebben gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van dans/theaterkostuums en zich te hebben verdiept in zelfheling met tekenen waarbij haar roots, de Molukken, een belangrijke rol spelen, is haar perspectief veranderd.Haar passie voor mode en kunst en de inspiratie, die ze haalt uit; het leven zelf, dualiteit, het bewustzijn, menselijkheid, de nieuwsgierigheid om het onbekende te verkennen en de lagen waaruit we bestaan in lichaam, geest en ziel. In de afgelopen jaren heeft ze haar taal als designer verder kunnen vormen, in niet alleen een fashiondesigner te zijn, maar een beeldend kunstenaar die zich uit in mode en kunst.

Event: Filmvertoning met Mirjam Manusama in Hof van OOK in Lewedorp
Data: zaterdag 10 juniTijden: 13:00 - 14:00 uur en 15:00 - 16:00 uur
Entreeprijs: € 5,-
Filmvertoning 14 minuten en Q&A met Mirjam Manusama incl. koffie/thee

Meer uit Beveland

Auto uitgebrand op A58 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Op de snelweg A58 bij 's-Heer Arendskerke is dinsdagavond een personenauto in brand gevlogen en volledig in vlammen opgegaan.De auto bevond zich ter hoogte van verzorgingsplaats Vliedberg toen de brand kort voor 20.00 uur werd ontdekt. De brandweer rukte nog met spoed uit om te blussen, maar toen de hulpdiensten arriveerden stond het voertuig al volledig in brand.Vanwege het incident moest het verkeer richting Vlissingen volledig worden stilgelegd. Het verkeer stond stil vanaf knooppunt De Poel. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

7 uur geleden
Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool zetten zich in voor Hope On Wheels

GOES - Leerlingen van de Sint Willibrordusschool en Bisschop Ernstschool in Goes gaan gezamenlijk geld inzamelen voor het doel: Hope on Wheels Mumbai.

13 uur geleden
Snelweg A58 bij Goes uur afgesloten na ongeval met tankwagen en personenauto, één gewonde naar ziekenhuis

GOES - De snelweg A58 was dinsdagochtend zo'n uur dicht bij Goes, in de richting van Kapelle, na een ongeluk. Inmiddels is de weg weer vrij.

16 uur geleden
Camper, auto's en loods zwaar beschadigd door brand bij bedrijventerrein Cruijckelcreke Wissenkerke

WISSENKERKE - Meerdere brandweereenheden zijn dinsdagochtend vroeg ingezet voor een grote brand bij een autohandelaar op bedrijventerrein Cruijckelcreke bij Wissenkerke. Meerdere geparkeerde auto's, een camper en een loods liepen zware schade op door de brand.

19 uur geleden
Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

1 dag geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

1 dag geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

2 dagen geleden