Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Filmfestival is creatiever geworden door corona

Filmfestival is creatiever geworden door corona

VLISSINGEN – In de aanloop naar Film by the Sea, dat dit jaar in Cine City plaatsvindt van 9 tot 18 september, komen in De Bode een aantal mensen aan het woord die nauw betrokken zijn bij de organisatie van het gerenommeerde filmfestival. Zo ook Jéan Rottier. Zij is verbonden aan Film by the Sea als festivalmanager.

Jéan legt uit wat haar functie inhoudt: “Onze directeur Jan Doense houdt zich bezig met het inhoudelijke deel van het festival. Hij zet themalijnen uit en is verantwoordelijk voor deprogrammering van de films. Mijn werkzaamheden richten zich vooral de productionele kant van Film by the Sea. Denk hierbij aan het uitdenken en organiseren van de specials, de zakelijke arrangementen, de muzikale omlijsting, de feesten en het entertainment. En daar hebben we er dit jaar gelukkig weer heel veel van”.

Anekdotes
Zij is blij dat na twee ‘coronaedities’ er weer volop activiteiten naast het enorme filmaanbod kunnen plaatsvinden.

‘Film by the Sea is een prachtig festival waar we trots op mogen zijn’

“Ik denk dat we, zeker door corona, heel creatief geworden zijn. We hebben andere vormen van bioscoopzalen gecreëerd door bijvoorbeeld een drive-in te organiseren en door de Westerschelde Ferry te gebruiken voor filmvertoningen. Ook dit jaar hebben we een aantal fantastische specials zoals de Drive In bioscoop, een Filmconcert, een Grease Sing-a-Long en een theatershow van René Mioch waarin hij persoonlijke anekdotes en vaak nooit eerder vertoonde archieffragmenten met het publiek deelt.”

Paul van Loon
“Natuurlijk hebben we ook voor de kinderen weer wat leuks in petto: een voorleesfeest op het strand dat we samen met de Zeeuwse Bibliotheek organiseren én een Paul van Loon middag op de woensdag waarbij Paul van Loon ook echt zelf aanwezig is”.


Gastvrij
Voor Jéan is dit het zesde jaar dat zij meewerkt aan het filmfestival. “Film by the Sea is een prachtig festival waar we trots op mogen zijn en wat Vlissingen en Zeeland op de kaart zet, zowel landelijk als internationaal. Daar moeten we zuinig op zijn en ik hoop dan ook van harte dat zowel overheid als het bedrijfsleven en de vele ‘vrienden van het festival’ ons blijven ondersteunen”.

Film by the Sea kenmerkt zich volgens Jéan door de toegankelijkheid. “Mensen komen graag naar ons festival in Vlissingen waar ze altijd gastvrij ontvangen worden. Onze gasten ervaren hier een gemoedelijke en persoonlijke sfeer en komen de volgende jaren graag weer terug. We vinden het heel belangrijk dat iedereen hartelijk ontvangen wordt: de bezoekers, onze gastsprekers, regisseurs, cast & crew maar ook onze eigen vrijwilligers en medewerkers moeten zich hier thuis voelen en met een lach op het gezicht weer naar huis gaan.”

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

29 minuten geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

2 dagen geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

2 dagen geleden