Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Filmcrew zoekt figuranten voor opnamen in Arnemuiden

Filmcrew zoekt figuranten voor opnamen in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Een filmcrew is vanaf volgende week maandag tot en met donderdag in Arnemuiden voor opnamen voor ‘Vliegende Hollanders’.

Deze serie gaat over de begindagen van de commerciële luchtvaart in Nederland.

De crew is op zoek naar figuranten voor de opnamen in Arnemuiden. Mensen die figureren worden gestyled naar de tijd van de serie.

Confectiemaat

Ze moeten minimaal zestien jaar zijn. Extra voorwaarden zijn dat mannen niet langer mogen zijn dan 1.83 meter en maximaal confectiemaat 54 dragen. De makers zoeken vooral mannen met baarden en snorren en iemand met baard van ongeveer 43 jaar, die Prins Hendrik wil spelen.

Figuranten kunnen zich aanmelden via [email protected] Zij moeten een recente foto met naam, leeftijd, telefoonnummer meesturen. In Arnemuiden filmt de ploeg de ELTA, de eerste luchtvaarttentoonstelling in Amsterdam in 1919.

Pioniers

Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en Albert Plesman, oprichter van de KLM, staan centraal in de dramaserie. “Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om van Nederland een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart”, zeggen de makers.

Daan Schuurmans en Fedja van Huet spelen de hoofdrollen in de serie, die volgend najaar wordt uitgezonden op NPO1. 

Meer uit Middelburg

Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

3 uur geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

8 uur geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

9 uur geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

11 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

14 uur geleden
Tentoonstelling Jo Dumon Tak in De Oostkerk

MIDDELBURG - De bekende Middelburgse schilder Jo Dumon Tak exposeert zijn werk op zaterdag 1 en zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Oostkerk. De entree is gratis. Op zondag 2 april is van 15.30 tot 16.30 uur een gratis toegankelijk concert van Marieke Brokamp (viool) en Into de Maet (gitaar). Zij brengen een muzikaal gevarieerd programma met klassiek- en wereldmuziek, waaronder Klezmer, Folk en Argentijnse tango.

21 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

1 dag geleden