Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Film by the Sea presenteert artwork voor editie 2019

Film by the Sea presenteert artwork voor editie 2019

VLISSINGEN - 'Een iconisch Zeeuws Meisje, staand voor een woelige zee met een boek in haar handen en linten die als filmstroken om haar heen wapperen.' Zo omschrijft directeur Jan Doense van Film by the Sea het donderdag gepresenteerde artwork voor de nieuwe editie van het Vlissingse filmfestival.

De 21e editie van het internationale filmfestival vindt plaats van 13 tot en met 22 september. Voor zijn eerste editie als directeur zocht Doense een beeld waarin Zeeland, film en literatuur samenkomen. Hij benaderde ontwerpster Paulina Matusiak, die in 2000 Anthon Beeke assisteerde bij het vervaardigen van zijn artwork voor Film by the Sea.

Mona Lisa

'Met Paulina heb ik eerder samengewerkt', laat Doense weten. 'Voor het Amsterdam Fantastic Film Festival, nu Imagine, maakte zij drie prachtige campagnebeelden. Al bij mijn aanstelling wist ik dat ik haar wilde strikken voor mijn eerste Film by the Sea.'

Doense had een poster voor ogen die duidelijk laat zien waarvoor Film by the Sea staat: kwaliteit, schoonheid en degelijkheid. 'Ook hoop ik de vaste bezoekers een goed gevoel te geven over de toekomst van hun festival, dat na twintig jaar door iemand anders dan Leo Hannewijk wordt geleid. Eén van onze bestuursleden sprak van een Zeeuwse Mona Lisa. Daar ben ik heel blij mee.'

Amuse

Het nieuwe artwork wordt op dinsdag 11 juni, tijdens Amuse en in het bijzijn van Matusiak, onthuld aan de gevel van CineCity. De bioscoop is de thuisbasis van Film by the Sea. Tijdens Amuse wordt de vakjury voor het festival bekendgemaakt en de festivaltrailer vertoond. Ook licht Doense tipjes van de sluier op van de programmering.

Kijk voor meer informatie op www.filmbythesea.nl.

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

8 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

8 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

23 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden