Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

VLISSINGEN - Het artwork voor de komende editie van Film by the Sea lijkt op dat van vorig jaar.

Opnieuw is model Rosanne Hustinx de blikvanger op de posters. Festivaldirecteur Jan Doense was dusdanig gecharmeerd van de posters van vorig jaar dat hij voor de 22e editie ongeveer hetzelfde wilde. Met ontwerper Paulina Matusiak hebben ze voor een andere foto van Eddy Wenting dan vorig jaar gekozen.

Amuse

Het festival maakt het artwork vroeg in het jaar bekend. Tot vorig jaar gebeurde dit tijdens de zogenaamde Amuse in juni. Doense wil dit voortaan altijd doen tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Sprong

Stine Jensen is komende editie opnieuw juryvoorzitter voor de film- en literatuurwedstrijd van Film by the Sea. De andere juryleden worden in juni bekend gemaakt. “Het was een sprong in het diepe, waarbij ik soms blind moest vertrouwen op de leden van mijn team”, zei Doense over zijn eerste festival van vorig jaar. “Het resultaat was meer dan bevredigend en nu ik het hele proces van A tot Z heb meegemaakt, begin ik vol vertrouwen aan de komende editie.”

Schiermonnikoog

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland. De komende aflevering vindt plaats van 11 tot en met 20 september. Eind januari trekt het Vlissingse festival naar Schiermonnikoog. In het Dorpshuis zijn negen Zeeuwse films te zien.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

AAGTEKERKE - In de gemeente Veere is sinds woensdag de Tour de Boer te fietsen. Bij deze route passeren fietsers vier agrarische bedrijven en die kunnen ze virtueel bekijken via een nieuwe app.De agrarische ondernemers vertellen in de app over hun werkzaamheden tijdens een virtuele rondleiding. 'Gebruikers kunnen als het ware zelf over het land lopen of in de stal kijken', legt een woordvoerder van de gemeente Veere uit. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor bewoners en toeristen in het Nederlands, Engels en Duits.

6 uur geleden
Tholenaartjes niet meer weg te denken uit Thoolse koekentrommels

THOLEN - Manuela van der Heijden, oud-deelneemster van Heel Holland Bakt, is het brein achter de Tholenaartjes. Deze echte Thoolse koekjes zijn niet meer weg te denken uit de Thoolse koekentrommels, worden vaak ingezet als relatiegeschenk en zijn bovenal erg lekker. De ingrediënten? Thoolse tarwe en Zeeuws spek. Het ultieme streekproduct dus, waar Manuela best wel een beetje trots op is.

7 uur geleden
Toch parkeren op Damplein in Goes

GOES - Parkeren blijft toch mogelijk op het Damplein in de Goese binnenstad.

8 uur geleden
Delta blijft hoofdsponsor van Delta Ride for the Roses

GOES - De Zeeuwse telecomprovider en energieleverancier Delta is de komende drie jaar opnieuw de hoofdsponsor van de Delta Ride for the Roses in Zeeland.

11 uur geleden
Handtekening onder realisatie woontoren op Timmerplein

VLISSINGEN - De overeenkomst voor de realisatie van 25 appartementen op het nieuwe Timmerplein in Vlissingen is woensdag ondertekend. De bewoners van de acht verdiepingen tellende woontoren hebben straks uitzicht over de Westerschelde en binnenstad.Zeeuwse Vastgoed bouwt het complex, C-Dock genaamd, naast de Timmerfabriek op het Scheldekwartier. De toren verrijst direct langs het Kanaal door Walcheren, op de locatie waar nu nog de Koningsweg loopt. Die weg verdwijnt als de nieuwe Dokbrug begin volgend jaar klaar is. Dan leidt de nieuwe weg, de Dokwerker, aan de andere kant van de Timmerfabriek over de brug naar de Commandoweg.

11 uur geleden
Toeter van schip verstoort slaap van inwoners Vlissingen

VLISSINGEN - Een toeter van een schip heeft woensdagnacht de slaap verstoord van heel wat inwoners van Vlissingen.

12 uur geleden
Nieuwe vloer voor de Zandlôôper

LEWEDORP - De grote gymzaal van dorpshuis de Zandlôôper in Lewedorp heeft een nieuwe sportvloer. De onderliggende betonvloer bleek vorige zomer zo slecht dat vervanging noodzakelijk was.

12 uur geleden