Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

VLISSINGEN - Het artwork voor de komende editie van Film by the Sea lijkt op dat van vorig jaar.

Opnieuw is model Rosanne Hustinx de blikvanger op de posters. Festivaldirecteur Jan Doense was dusdanig gecharmeerd van de posters van vorig jaar dat hij voor de 22e editie ongeveer hetzelfde wilde. Met ontwerper Paulina Matusiak hebben ze voor een andere foto van Eddy Wenting dan vorig jaar gekozen.

Amuse

Het festival maakt het artwork vroeg in het jaar bekend. Tot vorig jaar gebeurde dit tijdens de zogenaamde Amuse in juni. Doense wil dit voortaan altijd doen tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Sprong

Stine Jensen is komende editie opnieuw juryvoorzitter voor de film- en literatuurwedstrijd van Film by the Sea. De andere juryleden worden in juni bekend gemaakt. “Het was een sprong in het diepe, waarbij ik soms blind moest vertrouwen op de leden van mijn team”, zei Doense over zijn eerste festival van vorig jaar. “Het resultaat was meer dan bevredigend en nu ik het hele proces van A tot Z heb meegemaakt, begin ik vol vertrouwen aan de komende editie.”

Schiermonnikoog

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland. De komende aflevering vindt plaats van 11 tot en met 20 september. Eind januari trekt het Vlissingse festival naar Schiermonnikoog. In het Dorpshuis zijn negen Zeeuwse films te zien. 

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

1 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

1 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

2 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

3 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden