Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

Film by the Sea heeft bijna dezelfde poster als vorig jaar

VLISSINGEN - Het artwork voor de komende editie van Film by the Sea lijkt op dat van vorig jaar.

Opnieuw is model Rosanne Hustinx de blikvanger op de posters. Festivaldirecteur Jan Doense was dusdanig gecharmeerd van de posters van vorig jaar dat hij voor de 22e editie ongeveer hetzelfde wilde. Met ontwerper Paulina Matusiak hebben ze voor een andere foto van Eddy Wenting dan vorig jaar gekozen.

Amuse

Het festival maakt het artwork vroeg in het jaar bekend. Tot vorig jaar gebeurde dit tijdens de zogenaamde Amuse in juni. Doense wil dit voortaan altijd doen tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Sprong

Stine Jensen is komende editie opnieuw juryvoorzitter voor de film- en literatuurwedstrijd van Film by the Sea. De andere juryleden worden in juni bekend gemaakt. “Het was een sprong in het diepe, waarbij ik soms blind moest vertrouwen op de leden van mijn team”, zei Doense over zijn eerste festival van vorig jaar. “Het resultaat was meer dan bevredigend en nu ik het hele proces van A tot Z heb meegemaakt, begin ik vol vertrouwen aan de komende editie.”

Schiermonnikoog

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland. De komende aflevering vindt plaats van 11 tot en met 20 september. Eind januari trekt het Vlissingse festival naar Schiermonnikoog. In het Dorpshuis zijn negen Zeeuwse films te zien.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Marktpartijen aan zet voor huisvesting werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vraagt ondernemers naar plannen om internationale werknemers te huisvesten. Ze wil voor 2023 duizend mensen onderbrengen in nette woonruimte. Hoeveel wooncomplexen hiervoor nodig zijn en waar die het beste kunnen komen, laat de gemeente aan de markt over. Alleen krijgen complexen vanaf honderd bewoners buiten de woonwijken een plek.

10 minuten geleden
Enthousiasme over film over de handel en wandel in Tholen-stad in1952

THOLEN - Er is grote belangstelling voor de filmspoelen uit 1952. De nostalgische beelden, het geluid en de herkenning van misschien wel familieleden maakt dat velen interesse hebben om de beelden te zien. Vorige week kreeg burgemeester Ger van der Velde - De Wilde deze uit handen van Adrie Quist waarna de film gedraaid werd. Quist vertelt graag over zijn vondst en de reacties: "Diverse oud-Tholenaren zijn speciaal naar Tholen gekomen om deze film te zien. Vanwege de interesse is de film nu ook op usb-stick verkrijgbaar."

1 uur geleden
Holocaustmonument 'Levenslicht' te zien in stadskantoor Goes

GOES - In het stadskantoor in Goes is dinsdagavond het tijdelijke herdenkingsmonument voor de Holocaust ‘Levenslicht’ onthuld.

2 uur geleden
Kapelle heeft een nieuwe waarnemend burgemeester: Fons Naterop

KAPELLE - Fons Naterop wordt waarnemend burgemeester in de gemeente Kapelle.

2 uur geleden
Sarah van Hulten begrijpt zichzelf beter door het schrijven

MIDDELBURG – Sarah van Hulten is tweedejaars studente Watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg en schrijft al vanaf haar twaalfde gedichten. Ze heeft in eigen beheer de dichtbundel 'De levensloop van K.' uitgebracht.

6 uur geleden
Wethouder Cees Pille gaat van elke dag genieten

GOES - De gemeente Goes heeft een nieuwe wethouder: Cees Pille. Hij is donderdag geïnstalleerd als opvolger van Loes Meeuwisse, die sinds december burgemeester is in de gemeente Noord-Beveland. "Als ik alleen al kijk naar het aantal reacties dat ik sinds donderdag heb gehad, dan zie je dat het openbaar bestuur iets bijzonders blijft."

6 uur geleden
Woning in Yerseke drie maanden dicht na aantreffen softdrugs

YERSEKE - Burgemeester José Van Egmond laat een woning aan de Fuchsialaan in Yerseke voor drie maanden sluiten vanwege het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs. Uit politieonderzoek is gebleken dat zich in de woning aan de Fuchsialaan een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid softdrugs bevond. De politie heeft hiervan een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.

21 uur geleden