Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Fijn om te zien hoe blij iemand is met een kei’

‘Fijn om te zien hoe blij iemand is met een kei’

MIDDELBURG - Op Facebook zag Annelien Andriesse uit Middelburg een foto van blije kinderen met beschilderde stenen. “Ik was benieuwd wat het was en wat bleek, mensen in de Facebookgroep Kei Tof beschilderen keitjes en laten die zwerven in het park of in de stad.” Ook Andriesse werd lid.Wie een keitje vindt, mag ‘m meenemen om te houden of verder te laten zwerven voor een volgende vinder. Het is leuk voor de maker als gevonden keien worden gemeld in de Facebookgroep. “Het is zo fijn om te zien dat iemand blij is met een kei”, zegt Andriesse.

Graf

Sinds november heeft ze ruim tachtig stenen beschilderd. Ze houdt van herkenbare afbeeldingen als fietsjes, hartjes, vliegers en Zeeuwse knopen. “Hoe je het doet, maakt niet uit. Het gaat om het gebaar en het plezier dat je zelf beleeft aan het schilderen en wegleggen.” Omdat de keien in de buitenlucht liggen is het belangrijk om watervaste verf of permanent stiften te gebruiken, anders spoelt de tekening weg. 

“Sinds ik keitjes schilder en wegleg, fiets ik naar plaatsen waar ik anders niet per se naar toe hoef. Ik vind het leuk om steeds nieuwe plekjes te vinden waar ik een kei kan achterlaten, daarbij let ik op dat de kei ook gevonden kan worden. Ik leg ze op een bankje of muurtje.” Vinders kunnen de kei verder laten zwerven en zo kan een kei in andere plaatsen weer opduiken. “Laatst zag ik dat een van mijn keitjes bij het graf van een gevallen piloot was gelegd, helemaal in Werkhoven in de provincie Utrecht. Dat vind ik echt bijzonder.”

Meer uit Middelburg

Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

13 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

13 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

16 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

2 dagen geleden