Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Figuranten gezocht voor 6 april-viering

Figuranten gezocht voor 6 april-viering

VLISSINGEN - De Werkgroep Viering Vlissings Verzet gaat dit jaar de 6 april-herdenking groots vieren op Paaszaterdag 16 april. Hoogtepunt van de viering is de re-enactment van de gebeurtenissen op 6 april 1572 toen de Vlissingers eigenhandig de Spanjaarden buiten de stad hebben gezet. De herdenking wordt dit jaar extra groot omdat het 450 jaar geleden is.

Marian Koolwijk is voorzitter van de Werkgroep Viering Vlissings Verzet en kijkt uit naar 16 april. “We pakken het dit jaar extra groot aan. Omdat het 450 jaar geleden is hebben we extra geld gekregen van de gemeente en kunnen we meer doen.” Zo komt er op de Oude Markt een Middeleeuwse markt en worden er op het Bellamypark activiteiten voor kinderen georganiseerd. Hoogtepunt van de viering zal de re-enactment van de gebeurtenissen op 6 april 1572 zijn. Koolwijk: “We zoeken nog figuranten om mee te lopen in de stoer. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected].. Zie over de activiteiten die rondom 6 april worden georganiseerd ook de themakrant De Vlissingse Opstand 1572 die deze week bij de Vlissingse Bode is gevoegd.

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

7 uur geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

7 uur geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

3 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

3 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

4 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

4 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

4 dagen geleden