Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietstocht Hart, Hap en Trap op 12 juni

Fietstocht Hart, Hap en Trap op 12 juni

GOES - Op zaterdag 12 juni is er een fietstocht door Zuid-Beveland onder de naam Hart, hap en trap. Deelnemers brengen geld bijeen voor de Stichting Hart voor Vrouwen en fietsen naar keuze 30 of 50 km.

De tocht start bij de Hollandsche Hoeve/ Eeterij-spelerij de Vierlinden en eindigt bij Hotel Brasserie Katoen. Onderweg stoppen de deelnemers bij een aantal van de volgende Zeeuwse horeca gelegenheden voor diverse lekkernijen: Hotel Brasserie Smits in Wemeldinge, Hof Olmenstein in Kloetinge, Scheldebrasserie De Landing en/of Theetuin Het Noordland in Heinkenszand. Hotel Brasserie Smits heeft een extra sponsoractie opgezet door de verkoop van plat water. Van ieder flesje à €2,50 gaat € 2,- naar het goede doel.
De organisatie van de fietstocht is in handen van serviceclub Inner Wheel Goes de Bevelanden.

Stichting Hart voor Vrouwen
De Stichting Hart voor Vrouwen is als landelijk project van Inner Wheel Nederland gekozen. Dat wil zeggen dat alle Inner Wheel clubs gedurende 3 jaren acties opzetten om geld te werven voor dit doel.
Meer over Stichting Hart voor Vrouwen: Er sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. De stichting maakt zich hard voor het bij elkaar brengen van verschillende medische vakgebieden. Daardoor zijn onderlinge verbanden zichtbaar geworden. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Maar er is nog meer kennis nodig over deze verbanden om vrouwenlevens te redden. Daarom stimuleert stichting Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.

Deelnamekosten aan de fietstocht Hart, hap en trap zijn €32,50 (30km) en € 35,00 (50 km). Inschrijven voor de route kan via [email protected]. Na inschrijving en betaling ontvangt u een starttijd.

Meer uit Beveland

Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

22 minuten geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

5 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

22 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

1 dag geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

1 dag geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden