Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

AAGTEKERKE - In de gemeente Veere is sinds woensdag de Tour de Boer te fietsen. Bij deze route passeren fietsers vier agrarische bedrijven en die kunnen ze virtueel bekijken via een nieuwe app.De agrarische ondernemers vertellen in de app over hun werkzaamheden tijdens een virtuele rondleiding. 'Gebruikers kunnen als het ware zelf over het land lopen of in de stal kijken', legt een woordvoerder van de gemeente Veere uit. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor bewoners en toeristen in het Nederlands, Engels en Duits.

De fietsroute en app maken onderdeel uit van het project ‘Gezonde voeding van dichtbij in Veere en Noord-Beveland’. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere, HZ University of Applied Sciences en landbouworganisatie ZLTO. Met dit project willen de partijen het gebruik van gezonde regionale producten bevorderen.

Bij de lancering van de tour fietsten de Veerse wethouder Adri Roelse, lokale ZLTO-bestuurder Peter Marinissen en de varkenshouder Arie van Dam, deelnemer aan de tour, langs de Zuivelhoeve in Aagtekerke.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden