Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

AAGTEKERKE - In de gemeente Veere is sinds woensdag de Tour de Boer te fietsen. Bij deze route passeren fietsers vier agrarische bedrijven en die kunnen ze virtueel bekijken via een nieuwe app.De agrarische ondernemers vertellen in de app over hun werkzaamheden tijdens een virtuele rondleiding. 'Gebruikers kunnen als het ware zelf over het land lopen of in de stal kijken', legt een woordvoerder van de gemeente Veere uit. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor bewoners en toeristen in het Nederlands, Engels en Duits.

De fietsroute en app maken onderdeel uit van het project ‘Gezonde voeding van dichtbij in Veere en Noord-Beveland’. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere, HZ University of Applied Sciences en landbouworganisatie ZLTO. Met dit project willen de partijen het gebruik van gezonde regionale producten bevorderen.

Bij de lancering van de tour fietsten de Veerse wethouder Adri Roelse, lokale ZLTO-bestuurder Peter Marinissen en de varkenshouder Arie van Dam, deelnemer aan de tour, langs de Zuivelhoeve in Aagtekerke.

Meer uit Middelburg

‘We kunnen allemaal iets betekenen voor elkaar’

SEROOSKERKE - Ellen (32) doet al jaren vrijwilligerswerk. Van vrijwilliger bij de voedselbank tot ‘gewoon’ iets doen voor je medemens omdat je ziet dat iemand het nodig heeft.

15 uur geleden
Seizoensmarkt Domburg in 2023-2028 op bestaande locatie

DOMBURG - Op dinsdag 16 augustus 2022 heeft het college van de gemeente Veere besloten de bestaande locatie Ooststraat/Markt/Weststraat in Domburg te behouden voor de seizoensmarkt in de periode 2023-2028.

16 uur geleden
Rick Eckhardt Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022

MIDDELBURG - Rick Eckhardt, van de afdeling Gapinge, behaalde gisteren de dubbel tijdens het Zeeuws Kampioenschap ringrijden op het Molenwater in Middelburg. Hij mag zich de Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022 noemen.

17 uur geleden
Persoon wordt onwel op strand Domburg

DOMBURG - Donderdagmiddag zijn strandwachten in samenwerking met ambulancemedewerkers en de KNRM ingezet voor een onwelwording op het strand in Domburg. Een badgast bleek dringend medische hulp nodig te hebben waarop de strandwachten samen met de ambulance en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM Westkapelle ter plaatse zijn gegaan. 

18 uur geleden
Persoon gewond bij botsing Prelaatweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Eén persoon is vanavond gewond geraakt bij een botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke. Twee auto’s en een aanhangwagen raakten beschadigd.

18 uur geleden
Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Op woensdag 24 augustus wordt het laatste concert in de zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere gegeven. Dit concert staat in het teken van ‘Love songs’ van Henry Purcell (1659-1695) gezongen door countertenor Gerben van der Werf. Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven - hij werd slechts 36 jaar - schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd.Op het programma staat onder andere:Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544) en instrumentale muziek van tijdgenoten van Purcell, zoals Blow, Carr, Croft en Matteis.De samenstelling van Consort of Voices voor dit concert is als volgt:- Gerben van der Werf, countertenor- Marco Ketels, blokfluit- Liesje van Massenhove, blokfluit- Annelies Poortvliet, viola da gamba- Nelleke Boosman, theorbe- André Poortvliet, klavecimbelDit concert vindt plaats in de Kleine Kerk van Veere. Meer informatie op de website van de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden
Bestelbus in greppel na botsing bij Middelburg

MIDDELBURG - Bij een frontale botsing op de Schietbaan in Middelburg is woensdagmiddag een bestelbus in een greppel beland. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden