Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsrommeltocht & meer in Westkapelle

Fietsrommeltocht & meer in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op woensdag 12 juli 2023 is de aftrap van de zomerreeks ‘Woensdag Westkapelle dagen’. Inwoners van Westkapelle stallen deze dag hun overtollige spullen uit op de oprit voor de verkoop. Wie weet vind je net de schat waar je al jaren naar op zoek bent. De route met alle adressen is verkrijgbaar bij het Polderhuis in Westkapelle, zodat je op de fiets deze rommelroute kunt rijden. 

In de tuin van het Polderhuis is er een kraam ingericht waar Zeeuwse Klederdracht kleding te koop is. Ook de dames van de handwerkclub ‘de mutsen’ zijn hier te vinden. Ze verkopen zelfgemaakte producten zoals bijvoorbeeld ovenwanten en tafellakens met Zeeuwse twist maar er zijn ook kinderkleertjes te koop. Verder zijn er diverse kinderactiviteiten in de Polderhuistuin.Dit alles tussen 10.00 en 17.00 uur in Westkapelle. Om 13.00 uur begint de workshop ‘Porselein stippen’. Er is voldoende materiaal aanwezig maar u kunt eventueel ook een schaaltje of schoteltje van thuis meenemen. Kosten € 3,00 p.p. Aanmelden via [email protected]. Tussen 13:00 – 16:30 uur geeft de Wasschappelse Heiploeg een demonstratie in de tuin van het Polderhuis. Ze laten zien hoe vroeger de palen als golfbrekers werden geplaatst.

Meer uit Middelburg

'Bij de ontmoetingsplek worden we tenminste niet weggestuurd'

MIDDELBURG - Een ontmoetingsplek voor jongeren waar je jezelf kan zijn zonder constant in de gaten te worden gehouden, dat wilden Romaisa, Lucia en Wanisha in hun wijk. Het was niet zomaar geregeld. Ze moesten aanschuiven bij wijktafels, gesprekken voeren met de wethouder en veel geduld hebben. Maar het is ze gelukt: vrijdag 10 mei wordt de ontmoetingsplek voor jongeren in Dauwendaele officieel geopend.  In gesprek met Romaisa, Lucia en jongerenwerker Jos Wight,  over 'hun' ontmoetingsplek. 

1 uur geleden
Het vernieuwde schoolplein van basisschool Het Talent: van grijze betonblokken naar weelderig groen

MIDDELBURG - Woensdag 8 mei vond de feestelijke heropening van het vernieuwde schoolplein van Basisschool Het Talent plaats. Een paar weken eerder was de Werkgroep Groene Handjes gestart met hun missie: het omtoveren van het grijze, betonnen schoolplein tot een levendige oase van groen.

5 uur geleden
Junior Hrieps morgen van start

GRIJPSKERKE - Vrijdag 10 mei 2024 gaat Mini Mundi Junior Hrieps van start. 

9 uur geleden
Vrouwenpolderse dagen

VROUWENPOLDER - Voor jong & oud is er meer dan genoeg te beleven tijdens de Vrouwenpolderse dagen. Van kinderkermis tot schatgraven, van braderie tot paardentram en van kleedjesmarkt tot lasergamen. 

13 uur geleden
Nieuwe locatie voor Omroep Zeeland

OOST-SOUBURG -  De publieke omroep van de provincie gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Prins Hendrikweg op de Kenniswerf in Vlissingen. Het mediabedrijf is nu gevestigd in Oost-Souburg. De omroep heeft overeenstemming bereikt met vastgoedontwikkelaar Kennedy West uit Hulst, de eigenaar van het terrein bij de Keersluisbrug. Kennedy West gaat het terrein opnieuw ontwikkelen onder de naam "Hendrik Dock".

1 dag geleden
Dag van de piano op CSW Toorop met workshops van Robijn Tilanus

Op woensdag 15 mei organiseert CSW Toorop Talent College in samenwerking met Muziekschool Zeeland en boekhandel De Drvkkery, de Dag van de Piano.

1 dag geleden
Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling opnieuw open voor 1 miljoen euro

MIDDELBURG/DOMBURG -  De subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling is verlengd voor een periode van 4 jaar (2024-2027). Dat hebben Gedeputeerde Staten, na een succesvolle eerste vier jaar, op dinsdag 7 mei besloten. De eerste openstelling voor haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten binnen deze nieuwe periode gaat open op 10 mei 2024 en kent een subsidieplafond van € 1.000.000. De openstelling sluit op 13 september 2024 17.00. Het geld is beschikbaar gesteld door Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Ook vanuit de Regio Deal North Sea Port District wordt een bijdrage gedaan om tot dit bedrag te komen.

1 dag geleden