Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

De driedaagse fietstocht begint vrijdag rond 10.00 uur met een manifestatie bij het provinciehuis in Middelburg. ‘Na enkele korte speeches wordt er rond 11.00 uur een manifest aangeboden, aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA) van de provincie Zeeland. Daarna fietsen de deelnemers naar de kerncentrale in Borssele voor een protestlunch om 12.30 uur.’ 

Na een overnachting bij Bergen op Zoom is er zaterdag een protestlunch op de Markt in Roosendaal en daarna een manifestatie bij Moerdijk. ‘Moerdijk wordt genoemd als een potentiële locatie voor een nieuwe kerncentrale.’ Op zondag is er een lunchlezing bij de Amercentrale in Geertruidenberg, verzorgd door Marco van der Wel, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Noord-Brabant. De fietstocht wordt afgesloten met een manifestatie op de Parade in Den Bosch. ‘Wij roepen lokale, provinciale en landelijke politici op om zich niet te laten afleiden door de valse belofte van kernenergie. Pak de klimaatcrisis aan met echte oplossingen. Breng duizenden toekomstige generaties niet van de regen in de drup met het onopgeloste probleem van eindberging van giftig radioactief afval.’ Wise trekt de conclusie dat er voor de ontwikkeling van nieuwe kerncentrales vooral heel veel geld nodig is.?’Ondanks 60 jaar ervaring en forse overheidssteun,?is kernenergie wereldwijd de enige energievorm die steeds duurder wordt. Ook de kerncentrale in Borssele kampt met grote verliezen. Kernenergie heeft ruim de tijd gehad zichzelf te bewijzen, maar kan nog steeds niet op eigen benen staan.’??

Iedereen is welkom om aanwezig te zijn en een deel van de route mee te fietsen. Kijk voor aanmelding op https://wise.kentaa.nl.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 1 maand geleden
@2X van; moet er goed van, zijn!
Porjus 1 maand geleden
Wat zullen ze bij WISE blij zijn dat windmolens gratis zijn!!!!!!!!!!!!!!!!! En niet rendabel, maar dat voor WISE geen probleem, die hebben geen energie nodig die leven van de wind. Als je kan leven van onbenulligheid dan leeft WISE er van van.
rdebuijzer 1 maand geleden
Als ze nou toch aan het fietsen zijn: rij gelijk door naar die foeilelijke "zonneparken" en die oerlelijke windmolens!!!! Ga dáár maar eens protesteren....

Meer uit Middelburg

Auto raakt van weg op A58 bij Middelburg en eindigt in sloot: bestuurder gewond

MIDDELBURG - Een auto is afgelopen nacht op de A58 bij Middelburg van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

21 minuten geleden
Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

1 uur geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

20 uur geleden
Man (30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

MIDDELBURG - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.

22 uur geleden
Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

1 dag geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden