Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsmaatjes zoekt enthousiaste initiatiefnemers voor Walcheren en Zuid-Beveland

Fietsmaatjes zoekt enthousiaste initiatiefnemers voor Walcheren en Zuid-Beveland

MIDDELBURG/GOES - Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Op steeds meer plakken in Nederland rijden de duofietsen van de organisatie met vrolijke fietsmaatjes rond. Maar nog niet in Zeeland! Het is tijd om daar verandering in te brengen. Fietsmaatjes.nl wil Fietsmaatjes voor iedereen die op Walcheren of Zuid-Beveland woont bereikbaar te maken. De eerste donatie is zelfs al binnen.

Fietsmaatjes is er voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen die revalideren na een herseninfarct. De gasten worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen. Gasten en vrijwilligers fietsen met elkaar in vaste duo’s. Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit. De visie achter Fietsmaatjes is even simpel als helder: ieder mens heeft behoefte aan én recht op beweging, frisse lucht en contact met medemensen. 

Door Fietsmaatjes hebben onze gasten meer sociale contacten, zijn vaker buiten in hun eigen omgeving en zijn meer in beweging. Een succesvolle Fietsmaatjes-organisatie behoeft een goede kopploeg. Dan volgt het peloton als van zelf. Een groep enthousiaste vrijwilligers dus, daar begint het mee. Om te kunnen starten met Fietsmaatjes in Zeeland is Fietsmaatjes.NL op zoek naar enthousiaste initiatiefnemers. Met de volgende stappen helpt Fietsmaatjes.NL graag. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Lijkt dit je wat? Op woensdagavond 8 juni is er een informatiebijeenkomst van Fietsmaatjes.NL in Middelburg. Aanmelden kan via [email protected] of via de website www.fietsmaatjes.nl.

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

7 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

11 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

11 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden