Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsen met een missie vanuit het Palet

Fietsen met een missie vanuit het Palet

MIDDELBURG - Willem Kluijfhout is vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum SVRZ in het Palet in Middelburg. Hier wordt ondersteuning en begeleiding geboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen die nog thuis wonen. 

Zij bezoeken een of meerdere dagdelen per week het ontmoetingscentrum en ondernemen er activiteiten, vooral gericht op bewegen en naar buiten gaan. Willem gaat met de mensen erop uit met de duo fiets: “Het plezier dat de persoon naast me op de fiets heeft, daar doe ik het voor!”

Willem fietst met de mensen niet alleen maar een blokje om door de wijk. “We maken er echt een uitje van en fietsen naar Veere, Ritthem, de boulevard, de haven of het dorpje waar iemand vandaan komt – ik kijk naar wat de persoon leuk vindt. Onderweg zien we van alles en dat geeft fijne gespreksstof samen. We stoppen op mooie plekjes en drinken ergens een kopje koffie. Het is echt stik gezellig om te doen!”.

Naast gezellig, is de beweging ook heel belangrijk voor mensen met geheugenproblemen. Bij het Ontmoetingscentrum wordt iedere dag bewogen, weer of geen weer. In de tuin werken, wandelen, duo fietsen. “Tijdens het vrijwilligerswerk geniet ik enorm van de contacten met de mensen en dat je de mensen zo ziet loskomen tijdens onze fietstochten. Ook al vergeten ze het uitje misschien soms daarna, in het moment zelf genieten ze en dat is voor mij goud waard. Dat iemand onderweg zijn ouderlijk huis aanwijst of de dorpskroeg herkent en daar volop over gaat vertellen bijvoorbeeld, geweldig toch?”

“Ik wil graag tegen iedereen zeggen die het horen wil: vrijwilligerswerk is niet stoffig! Je maakt van alles mee, je hebt mooie gesprekken. Er wordt gerekend op je als vrijwilliger, ik neem het vrijwilligerswerk serieus én heb er ontzettend veel plezier in.”

Kijk voor meer informatie op www.welzijnmiddelburg.nl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

13 uur geleden
Man (30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

MIDDELBURG - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.

14 uur geleden
Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

1 dag geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden
Nieuw elan voor NS-Station Middelburg?

MIDDELBURG - Er zijn een paar van die gebouwen in Middelburg, die een beetje van iedereen zijn. Het treinstation, dat al in 1872 in gebruik werd genomen, is ook zo’n gebouw. Mensen vinden er iets van. Ze vinden vooral dat er iets aan moet gebeuren. Er is een hele waslijst aan problemen en aandachtspunten, van wateroverlast in de voetgangerstunnel tot de verpaupering van het gebouw zelf.

1 dag geleden
VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

1 dag geleden