Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fietsen met een missie vanuit het Palet

Fietsen met een missie vanuit het Palet

MIDDELBURG - Willem Kluijfhout is vrijwilliger bij Ontmoetingscentrum SVRZ in het Palet in Middelburg. Hier wordt ondersteuning en begeleiding geboden aan mensen met beginnende geheugenproblemen die nog thuis wonen. 

Zij bezoeken een of meerdere dagdelen per week het ontmoetingscentrum en ondernemen er activiteiten, vooral gericht op bewegen en naar buiten gaan. Willem gaat met de mensen erop uit met de duo fiets: “Het plezier dat de persoon naast me op de fiets heeft, daar doe ik het voor!”

Willem fietst met de mensen niet alleen maar een blokje om door de wijk. “We maken er echt een uitje van en fietsen naar Veere, Ritthem, de boulevard, de haven of het dorpje waar iemand vandaan komt – ik kijk naar wat de persoon leuk vindt. Onderweg zien we van alles en dat geeft fijne gespreksstof samen. We stoppen op mooie plekjes en drinken ergens een kopje koffie. Het is echt stik gezellig om te doen!”.

Naast gezellig, is de beweging ook heel belangrijk voor mensen met geheugenproblemen. Bij het Ontmoetingscentrum wordt iedere dag bewogen, weer of geen weer. In de tuin werken, wandelen, duo fietsen. “Tijdens het vrijwilligerswerk geniet ik enorm van de contacten met de mensen en dat je de mensen zo ziet loskomen tijdens onze fietstochten. Ook al vergeten ze het uitje misschien soms daarna, in het moment zelf genieten ze en dat is voor mij goud waard. Dat iemand onderweg zijn ouderlijk huis aanwijst of de dorpskroeg herkent en daar volop over gaat vertellen bijvoorbeeld, geweldig toch?”

“Ik wil graag tegen iedereen zeggen die het horen wil: vrijwilligerswerk is niet stoffig! Je maakt van alles mee, je hebt mooie gesprekken. Er wordt gerekend op je als vrijwilliger, ik neem het vrijwilligerswerk serieus én heb er ontzettend veel plezier in.”

Kijk voor meer informatie op www.welzijnmiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

20 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

20 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

20 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

22 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

1 dag geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden